Skocz do zawartości

Budyń Z Pieczarek


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag pieczarek 1/2 l mleka 4 jajka 2 kopiaste łyżki mąki 2 łyzki startego żółtego sera 1,5 łyżki masła tarta bułka przyprawa do zup w płynie pieprz, sól Oczyszczone i wypłukane grzyby posolić i opruszyć pieprzem i udusić na maśle. Do osobnego garnka włożyć masło, wlać mleko, dodać makę i mieszajac podgrzewać tak długo, aż masa będzie odstawać od garnka. Ostudzić ja, dodać żółtka, żółty seri grzyby, dobrze wymieszać. Gdy masa już będzie zimna, dołożyć ubite na sztywno białka, wlać trochę przyprawy do zup i wymieszać. Wyłożyć budyń do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki keksowej i upiec. Babkę podawać z sosem grzybowym lub polaną masłem. Jest to potrawa wigilijna. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.