Proponuję wykorzystać gotowe płaty do lazanii, ja używam Lubella.
Resztę trzeba zrobić samemu, żeby efekt był wspaniały:)
Przepis:
Mięsko mielone
Pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy
cebulka
czosnek
zioła
płaty lazania np Lubella
ser żółty - starty na tarce, najlepiej miękki typu morski, starty na grubo:)
3 pomidorki
ewentualnie-papryka,oliwki
mięso mielone podsmażyć z drobno pokrojoną cebulką i zmiażdżonym czosnkiem, dodać pomidory z puszki-krojone bez skórki, podgotować, dodać koncentrat pomidorowy - wg uznania, do tego ze 3 świeże pomidory najlepiej bez skórki, pokrojone w kostkę,ale może być ta skórka,ja czasem zostawiam:) można dodać do tego "sosu" także pokrojoną w kostkę paprykę i oliwki,ale ja zrobiłam ostatnio wersję podstawową. Dodać na koniec dużo ziół - oregano, bazylię, zioła prowansalskie, sól i pieprz,spróbować czy dobre i zostawić na chwilkę do przestygnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do ok 180-200 stopni. Naczynie żaroodporne wykładamy płatami Lubella, potem warstwą sosu, potem startym serem, znów płaty, sos, ser i tak w kółko w zależności ile mamy składników. Wstawiamy, zapiekamy, gotowe:)
Fotki poniżej-pycha!