Skocz do zawartości

agadab

Smakowicze
  • Postów

    50
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana agadab w dniu 14 Lutego 2013

Użytkownicy przyznają agadab punkty reputacji!

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Hrubieszów

Osiągnięcia agadab

Stały bywalec

Stały bywalec (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

2

Reputacja

  1. wydaje mi się, że do ciasta parzonego w ogóle nie potrzeba żadnych spulchniaczy. I tak pięknie wyrośnie i smak z całą pewnością jest lepszy, gdy nie wyczuwa się proszku.
  2. agadab

    Kinder pingwin!!!

    Po prostu rewelacja! a jak zrobić tą niebiesko-zieloną wodę?
  3. agadab

    Wieprzowy Zawijas

    upiekłam zawijaska (ale bez omletu), z mięsem mielonym i usmazonymi z cebulką pieczarkami. Bardzo smaczne danie. Dziękuję i polecam. :mrgreen:
  4. moje pieguski miały niemiły posmak roztopionej margaryny i za bardzo wyczuwa się w nich smak sody. Chyba coś mi nie wyszło, bo wczesniejsze komentarze wskazują, że ciasteczka muszą być dobre.
  5. agadab

    Prażoki

    w moim domu mówiliśmy na to "skubanek"
  6. a mi się czasem wydawalo że potrafię ozdabiać torty....aż do dzisiaj....po prostu szczęka mi opadła! i to ręka ludzka zrobiła?!
  7. trafiłam na stary temat ale namawiam goraco do pieczenia cebularzy, bo są pyszne! rylko koniecznie należy cebulkę udusić a placuszki po wierzchu posypac makiem. cebularze wspaniale odświeża się w kuchence mikrofalowej, ale u mnie w domu nie ma czego odswieżać, bo wszysto zjadamy na bierząco! ;)
  8. agadab

    Sałatka Paseczkowa

    Nie tylko pyszna, ale i super wygląda! 30 dkg szynki 30 dkg żółtego sera 1 czerwona papryka 4-5 ogórków korniszonów 4-5 ugotowanych jajek szczypiorek sól, pieprz majonez szynkę i ser kupujemy w plasterkach, kroimy w cieniutkie paseczki. Podobnie należy pokroić paprykę i ogórki. Białka jajek kroję też w paski, a żółtka kruszę. szczypiorek siekamy. wszystko mieszamy z przyprawami i majonezem i...zajadamy, aż nam się uszy trzęsą! ;)
  9. robiłam to ciasto kiedyś w ten sposób- masę dawałam pomiędzy dwa blaty biszkopta, a wczoraj zrobiłam z herbatnikami i muszę powiedzieć,że bardziej mi smakuje. A najlepiej, to biszkopt lekko nasączyć (herbatniki też moczyłam w pączu( woda+alkohol). Super!
  10. Dzięki :) ale najwazniejsze aby bomba smakowała i może komuś się ten przepis przyda. A kindera muszę wypróbowac, może w sobotę? pozdrawiam
  11. ciasto kinder pingwin? a co to za przysmaczek o tak fajnej nazwie? :)
  12. W gąszczu babeczkowych przepisów nie znalazłam takiego na babeczki z serem, więc go podaję: ciasto: 4 szkl. mąki margaryna 1/2 masła 1 szkl cukru pudru 6 surowych żółtek tłuszcze przesiekać nożem z mąką i cukrem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki. Jednym wylepić suchą foremkę, nałożyć łyżkę masy, położyć drugi krążek i skleić palcami z tym pierwszym. Piec na złoty kolor. masa serowa: 1/2 kg dobrze zmielonego sera 3 żółtka 1 szkl cukru pudru cukier waniliowy 1/2 kostki margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej piana z trzech białek Z tej porcji wychodzi około 55 sztuk ciastek. Najlepiej smakują, gdy są świeżutkie-kruche ciasto, a w środku puszysty i delikatny serniczek...Dzieciaki je uwielbiają :) (dodałam jeszcze kawałeczek brzoskwini)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.