Skocz do zawartości

homie

Smakowicze
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Toruń

Osiągnięcia homie

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. homie

    Sangria

    Lubicie Sangrię? Szkoda że u nas w barach jest tak rzadko spotykana, widziałam tylko w barach tapas i Zapiecku. Będąc w Hiszpanii zdziwiłam się, jak mi kelner w lokalnej restauracji powiedział, że Sangrię to głównie u nich turyści piją, normalnie to tylko wino do obiadu. A Wy co myślicie?
  2. Spróbowałam przepisu, zapiekanka wyszła świetnie ;) Ogólnie zapiekanki to zawsze świetny pomysł na obiad, wiele osób się naraz naje. Ostatnio gościłam przyjaciół wegetarian, przyrządziłam im zapiekankę z warzywami w multicookerze według przepisu z książki kucharskiej redmonda, wyszła mega, a się nie napracowałam przy tym! xD
  3. homie

    Domowa Oliwa Z Oliwek

    Super pomysł z tymi orzechami! :)
  4. Też jestem ciekawa, ja znam to określenie jako mrożony deser w wysokim kieliszku :)
  5. homie

    Masło Czosnkowe

    A ja robię nacięcia w bagietce, smaruję takim masełkiem w środku i wkładam całość do piekarnika :) Super grzaneczki wychodzą :)
  6. homie

    Domowy Chlebek

    Polecam przykrywać taki chleb ściereczką, dłużej zachowuje świeżość i miękkość niż luzem w chlebaku lub w folii (a kysz!)
  7. O tak, domowe pączki to jest to! Nie umywają się do kupnych, w kupnych jest za mało nadzienia :) Robię z reguły mniejsze pączki ale z dużą ilością różnego nadzienia - krem orzechowy, róża, konfitura pomarańczowa z imbirem, budyń itp :) A na wierzch polewa z gorzkiej czekolady i zupełnie nowy pączek :D
  8. homie

    Domowa Oliwa Z Oliwek

    Nie wiem czy można to nazwać przetworem, ale czy robicie? Ja teraz postanowiłam zalać oliwą pomidory z bazylią, żeby była aromatyczna, idealna np. do caprese czy innych sałatek albo włoskich przekąsek. Mieszanę wykonałam w szklanej butelce oczywiście. Słyszałam też np. do zalewaniu skórek cytryny, która pasuje do ryby. Robicie takie? Jakie jeszcze można zrobić połączenia?
  9. Makaron cannelloni zalewam wrzątkiem i uzupełniam farszem z podsmażonego szpinaku z kawałkami brokułów, przyprawiony do smaku (ja używam soli, wyciśniętego czosnku i pieprzu), do tego mieszkam z kawałkami sera fety jeszcze na patelni, można jeszcze dołożyć pora (moja mama daje, ja nie lubię). Całość układam piętrowo w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem beszamelowym, całość posypuję startym serem i piekę w 200 stopniach przez pół godziny. Prosta, szybka i przepyszna zapiekanka wychodzi :)
  10. Super pomysł, do tej pory znałam tylko opcję ze szpinakiem dla wegetarian. Dzięki!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.