Mam rewelacyjny przepis na super ciacho!Prosze o wyrozumiałość bo to mój debiut.
Biszkopt:
4 jaja,
1 szkl. cukru,
0,5 szkl.mąki zwykłej
0,5 szkl. mąki ziemniaczanej.
Białka ubić z cukrem szczyptą soli. Dodawać żółtka. Następnie dodajemy mąkę z jedną łyżeczką proszku do pieczenia. Czyli pieczemy najnormalniejszy biszkopt. Piec w tem. 180 stopni. Ja na tą dradycyjną blachę pieke podwójną porcję. I taki biszkopt przekrajam na dwie części. Można upiec dwa biszkopty jak kto woli. Na dolny placek rozsmarowuję krem nutella (mały słoiczek trochę ciężko się to robi ale dacie radę :?: ). Potem na nutelle smaruję gotowy krem do tortów ajerkoniakowy lub orzechowy przyrządzony wg przeisu na opakowaniu. Ja osobiście daję krem ajerkoniakowy.
Na górny placek:
750 ml śmietany kremówki,
3 opakowania śmietan-fix,
3 łyżeczki cappucino śmietankowe lub waniliowe.
Ubijam śmietane gdy jest sztywna wsypuję śmietan fixem dodaję trochę cukru pudru dla lepszego smaku, dodaje cappucino. I to na górny palcuszek. Całość posypuje kakao lub czekoladą w proszku. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień jest poprostu rewelacyjny rozpływa się w ustach. Polecam łasuchą takim jak ;)