Skocz do zawartości

Silvia

Smakowicze
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Silvia

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Silvia

    Pizza

    Przymierzam sie do zrobienia tej pizzy skoro tyle pochwal jest.Wczesniej robilam ciasto pizzowe z roznych przepisow i musze powiedziec ze nigdy nie wychodzilo dobre.Mam wiec nadzieje ze to sie uda. A czy moglabym prosic o przyklady co mozna wrzucic na taka pizze na wierzch :grin:
  2. Silvia

    Kaszaczek

    Glodna jestem a ty mi taka pysznoscia serwujesz.Maz dzisiaj jedzie po zakupy nakazalam mu kupic brakujace skladniki do kaszaczka....nie moge sie doczekac kiedy znowu bede mogla delektowac sie tym cudem :-)
  3. Eh narobilyscie mi smaku tymi krokietami,chyba wiec i ja sprobuje :grin:
  4. Silvia

    Kaszaczek

    Pragne oglosic koncowy efekt:ciasto super!!!!!!!Skusilam sie na jego skosztowanie juz dzisiaj(a mialo czekac do jutra na meza).Zaluje ze zrobilam z polowy porcji :grin: Nastepnym razem zrobie z calosci i wiekszej foremce.Koniecznie musze polecic to ciasto znajomym i rodzinie :P ...Poprostu niebo w ustach ;)
  5. Silvia

    Kaszaczek

    Kaszaczek juz zrobiony,czekam az troche wystygnie to dopiero powedruje do lodowki.Wlasnie zauwazylam ze ta czekolada z wierzchu herbatnikow(jest nalozona taka grubsza warstwa)rozpuszcza sie pod wplywe ciepla od masy,wiec moze to i dobrze,rozsmaruje ja troche i bedzie jak z polwa czekoladowa :grin: Ps.Masa po roztpieniu z herbatnikow spokojnie pokryla caly wierzch Kaszaczka :P
  6. Silvia

    Kaszaczek

    Dziekuje za rade odnosnie robienia polwey domowym sposobem.Wykorzystam ja na nasteonym razem bo poki co kupilam herbatniki z polewa czekoladowa.Wiec za chwile zabieram sie za robienie tego dziela.A mieszkam w Katarze.
  7. Silvia

    Kaszaczek

    Jeszcze nie robilam kaszaczka-powod nie maja tutaj polewy czekoladowej,wiec dzisiaj wybieram sie ponownie i mam nadzieje ze przynajmniej uda mi sie kupic herbatniki czekoladowe,lepsze to niz nic.A jak nie bedzie i tego(ja to mam zawsze szczescie ze jak chce cos kupic to nie ma)to najwyzej beda zwykle herbatniki :grin: Lepsze to niz nic.A ciacho i tak zrobie...
  8. Silvia

    Paprykarz Do Chleba

    Ja nie mam nawet sloikow w domu zeby ja pasteryzowac,nie wspominajac o piwnicy :D wiec pozostaje u mnie opcja robienia tylko do lodowki na krotki czas.
  9. Silvia

    Kaszaczek

    Pochwale sie napewno. :D
  10. Silvia

    Paprykarz Do Chleba

    Bedzie male podejscie do paprykarza-narazie z polowy porcji z racji tego ze nie wiem jak mi wyjdzie.Powiedzcie mi prosze(ja jak zwykle z ta lodowka)czy paprykarz dlugo moze sobie postac w lodowce?chociaz czuje cos ze zniknie szybciej niz bedzie mial okazje postania w lodowce :D
  11. Silvia

    Kaszaczek

    Plany na zrobienie kaszaczka mam nastepujace.Poniewaz sama narazie urzeduje w domu,zatem zrobie z polowy porcji dla siebie.Moje pytanie:czy takie ciacho moze dlugo stac w lodowce?
  12. Silvia

    Kaszaczek

    Czy margaryne Kasie moge zastapic maslem?Kasi tutaj nie dostane,generalnie nie uzywa sie zadnych margaryn do pieczenia.Z gory dziekuje za odpowiedz.
  13. Postanowilam kiedys zrobic ciasto na bazie biszkoptu plus galaretka i owoce.Wczesniej zrobilam tylko jeden biszkopt,tym razem pomyslalam ze chyba nic sie nie stanie i pojde na latwize-bialka i zoltka ubil w ponad czasowym tempie-aby jakos sie polaczyly-wyszlam z zalozenia(wczesniej biszkopt robilam pod nazdzorem mamy)ze nie ma mozliwosci aby nie wyszedl.Jak pomyslalam tak zrobilam.Wyjmuje biszkopt z piekarnika,jakis taki byl maly niewyrosniety-mniej wiecej na twardosc mojego gumowego klapka :cry: Ale nic poszlam dalej z galaretka,rowniez na skroty...koniec konca.Biszkopt byl twardy,galaretka sie nie rozpuscila a ja mialam za swoje. Dzisiaj zrobila biszkopt.Tym razem pamietajac nauczke z ostatniego razu,bardzo dobrze ubilam bialka i zoltka i prosze bardzo-biszkpt wyszedl jak marzenie-mieciutki i taki jak powinien byc :D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.