Rudolf Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Składniki: 1 duża pierś z kurczaka sól pieprz 2-3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki przyprawy curry 1/3 łyżeczka ostrej papryki 1/3 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczka papryki chili 1/3 łyżeczki kebab-gyros 0.5 kg winogron(dowolne) 1 puszka kukurydzy 3 łyżki ziaren z dyni majonez Pierś kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz(do smaku) oraz resztę przypraw wraz z posiekanym czosnkiem, wlewamy trochę oleju i mieszamy, w takiej marynacie zostawiamy kurczaka na jakieś 2-3 godziny. W tym czasie możemy przekroić winogrona na pół i wydrążyć nasionka. Ziarka prażymy na suchej patelni aż będą chrupiące. Następnie smażymy kurczaka, czekamy aż ostygnie wrzucamy do miski wraz z uprażonymi ziarnkami, winogronem, odsączamy kukurydze i wsypujemy do reszty produktów, mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu i dalej mieszamy. Smacznego. Jest to mój pierwszy przepis na forum i mam nadzieje że nie ostatni :grin:. Liczę że wam się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Przepis bardzo mi się podoba, myślę, że w najbliższym czasie skuszę się na tę sałatkę :mrgreen: Połączenie składników jest ciekawe :smile: A które winogrona polecasz? z którymi jest lepsza? Ja też mam nadzieję, że to nie ostatni przepis ;-) pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dla mnie lepiej smakowała z fioletowym, jest wtedy słodsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ok dzięki, to i ładne kolory będzie miała :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Zawsze też można dać zielone i fioletowe, wtedy bedzie jeszcze lepiej sie prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Też dobry pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam, sałatka już zrobiona i zjedzona :smile: Prezentowała się tak: Dziękuję bardzo za przepis, sałatka super, fajny smaczek miała i było co schrupać :grin: Pozdrawiam :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Dzięki za zdjęcie :>, liczę że jeszcze ktoś spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.