Katiea Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Witam :) W piątek wieczorem jadę w odwiedziny do dziadków i chciałabym upiec im coś smacznego ale ani w piątek ani w czwartek nie będę mieć na to czasu. Planuje coś zrobić w środę ale teraz kieruje do was takie pytanie: jakie ciasteczka mogłabym zrobić aby były miękkie aż do piątku wieczorem? Jak wiecie starsi ludzie zazwyczaj nie mogą jeść twardszych rzeczy. I jeszcze pytanie o mufinki, mogą być przechowywane dłużej czy raczej to nie jest zalecane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Polecę ci w takim razie moje ciasteczka, są kruchutkie, rozpływają się w ustach i przechowywane w puszce trzymają się kilka tygodni! :) Ps. Moja babcia i cała rodzinka za nimi przepada :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witaj :) No właśnie też myślę, że kruche ciasteczka będą najlepsze :smile: Np. takie KLIK A co do muffinek, to wydaje mi się, że one najlepsze są po upieczeniu, potem z każdym kolejnym dniem robią się twarde. Pozdrawiam i udanych wypieków życzę :smile: Ps. Twoje ciasteczka Asieńko cały czas za mną chodzą, muszę się w końcu skusić i je upiec :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ja także polecam kruche ciasteczka . Może takie dwukolorowe, łatwe i szybkie do wykonania . Piekłam przed świętami , zostały jeszcze do tej pory w pudełku i są kruchutkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 WoW! Ale super ciasteczka Figielku :wub: Pięknie wyglądają, aż szkoda jeść :biggrin: Mniam! Figielku Ty je czymś sklejałaś, czy one same tak fajnie się "przypiekły" i tak ładnie się trzymają - bo wyglądają super! Myślałam, że robiłaś je inaczej - wykrawałaś i wkładałaś do środka ciastko z innego ciasta (innego koloru).... dopiero na drugim zdjęciu się dopatrzyłam, że położyłaś środki na tych większych ciasteczkach - super pomysł - będę musiała tak kiedyś zrobić - tylko foremki trzeba mieć odpowiednie - taki sam kształt - dużą i małą ;-) Musze polować teraz na foremki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dziękuję :wub: . Dorotko - ja wykrawałam małe i duże ciastko z każdego koloru .Potem ze środka wykroiłam mniejsze ciastko i zamieniałam -czyli w większa ramkę z ciemnego ciasta wkładałam małe , jasne serduszko i lekko dociskałam .Przy pieczeniu ładnie się scalały . Ja takie foremki dostałam w prezencie i były niekóre foremki w kompletach po 3 z jednego kształtu . Ale można też wycinać szklanką i kieliszkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Polecam Dorotko :) ja mam jeszcze kilka ze świąt w puszce, nadal smaczne i kruchutkie :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 aaaaaaa...... to jednak się myliłam :blink: :wacko: :happy: :mrgreen: Pięknie to zrobiłaś Figielku, wszystko idealnie wykrojone i dopasowane "jak od linijki" ;-) I super prezent dostałaś - Mikołaj wiedział co dobre ;-) fajny zestaw! Dziękuję Asieńko :smile: Właśnie ja też miałam jeszcze trochę kruchych ciasteczek w metalowej puszcze i nic im się nie stało, czyli takie ciasteczka mogą trochę poleżeć ;-) Najlepiej o nich zapomnieć, bo inaczej długo tam nie poleżą :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.