Skocz do zawartości

Zupa Na Wywarze Z Golonki


Dawid1346

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj :smile:

 

Fasolowa dobry pomysł, innym razem można zrobić też grochówkę, kapuśniak, krupnik, flaczki, ogórkową lub przepyszny żurek (ja bym chyba go wybrała ;-))

 

Przepis na zupę fasolową tutaj ;-)

 

post-8-0-27953700-1416298487_thumb.jpg

 

W tym przepisie fasolka jest z puszki, ale może być również fasolka Jaś, wtedy trzeba ją na noc zamoczyć w zimnej wodzie, potem wodę odlać, a fasolkę zalać czystą wodą lub wrzucić do przecedzonego wywaru z golonki i gotować do miękkości (czyli przez około 1,5 godziny). Pod koniec gotowania (na jakieś 20 minut przed końcem) dodajemy warzywa, potem przyprawy tak jak w przepisie.

 

Powodzenia i smacznego :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.