Skocz do zawartości

sorbet arbuzowy


MyCookBookSoko

Rekomendowane odpowiedzi

Za oknem upał, w domu upał, wszędzie upał! Zapraszam więc na odrobinę ochłody z sorbetem arbuzowym

potrzebne składniki:
ćwiartka arbuza
sok z połowy cytryny
łyżka miodu

1. Podziel arbuza na części i pozbądź się pestek. Wrzuć do miski i rozgnieć widelcem. Możesz też zmiksować go w blenderze, ale ja wolę mieć w sorbecie kawałki arbuza.

 

2. Do tak przygotowanego arbuza dodaj sok z połowy cytryny i łyżkę miodu, wymieszaj dokładnie - aż do momentu kiedy miód całkowicie się rozpuści. A następnie przelej do dużego naczynia i wstaw do zamrażalnika.

3. Schładzaj przygotowanego arbuza przez 3 godziny, mieszając widelcem co 20 minut. Kiedy sorbet osiągnie już odpowiednią konsystencję, przełóż go do plastikowego pojemnika. Sorbet wyjmij z zamrażalnika chwilę przed podaniem. Serwuj w zmrożonym naczyniu z kawałkiem świeżego arbuza lub miętą.

Zapraszam po więcej smacznych przepisów na mojego bloga: mycookbooksoko.blogspot.com oraz profil facebookowy: facebook.com/SokoCookBook

IMG_0783.JPG

IMG_0785.JPG

IMG_0784.JPG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mmm, wygląda smakowicie! Arbuz chodzi za mną od tygodnia, chyba najwyższa pora wybrać się do sklepu i nieco osłodzić sobie życie w czasie tych zabójczych upałów, szczególnie że Twój sorbet zdaje się nadawać do tego wręcz idealnie...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.