3 bit
Rozpoczęty przez
Gość_tjulita_*
, 13.08.2005 18:52
55 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_tjulita_*
Napisano 13.08.2005 - 18:52
KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA:
herbatniki
mleko skondensowane
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki
śnieżka
starkowana czekolada
* Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 2 godziny, ostudzić.
* Dwa budynie waniliowe ugotowac w jednej porcji mleka, gdy wystygnie zmiksować z 1/2 kostki masła.
* 1 śmietana 18% 200ml zmiksować ze śnieżką i na to posypać wiurki kokosowe.
smacznego
herbatniki
mleko skondensowane
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki
śnieżka
starkowana czekolada
* Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 2 godziny, ostudzić.
* Dwa budynie waniliowe ugotowac w jednej porcji mleka, gdy wystygnie zmiksować z 1/2 kostki masła.
* 1 śmietana 18% 200ml zmiksować ze śnieżką i na to posypać wiurki kokosowe.
smacznego
Napisano 14.08.2005 - 07:02
Na co to ma być wyłożone, czy na zwykłą blaszkę. nie podałaś ile paczek herbatników. Bardzo proszę o podanie dokładniej ilości,
#3 Gość_kasiab_*
Napisano 16.08.2005 - 18:05
Ja tez chcialabym znac ilosc herbatnikow, bo ciacho wygląda smakowicie:) a tą śmietane to razem ze śnieżką? czy najpierw śnieżkę, a potem dodać śmietanę?
Napisano 04.09.2005 - 07:46
Droga Tjulito nie doczekałam się na moje zapytanie, czekałam około dwuch tygodni. Zależało mi bardzo na tym cieście, właśnie na dzisiaj, zaryzykowałam zrobiłam jak uważałam wyszło bardzo dobre.Zużyłam 7 paczek herbatników i robiłam na zwykłej blaszce. Mimo wszystko za przepis serdecznie dziękuję.
Napisano 13.09.2005 - 21:37
No ! Reniu!
To jak zdecydowałaś się upiec" To Cudo" to ja chyba też się skuszę ,ale z Twoimi wskazówkami .Może napiszesz jak dawałaś sobie rade i końcowy rezultat ! jak smakował np: ewentualnym gosciom lub po prostu Tobie!! :Pozdrawiam Magdalena!!!lol:
To jak zdecydowałaś się upiec" To Cudo" to ja chyba też się skuszę ,ale z Twoimi wskazówkami .Może napiszesz jak dawałaś sobie rade i końcowy rezultat ! jak smakował np: ewentualnym gosciom lub po prostu Tobie!! :Pozdrawiam Magdalena!!!lol:
Napisano 18.09.2005 - 08:10
Ciasto jest pyszne , .moim gościom bardzo smakowało. Syn od razu musiał siadać do komputera i drukować przepis dla gości. Tak jak napisałam zużułam 7 paczek herbatników, robiłam na zwykłej blaszce takie jak są w sprzedaży.Przepis się nie zmienił robiłam tak jak koleżanka napisała.Polecam , mało roboty mleko można wcześniej przygotować, no i nie trzeba piec na pewno się nie przypali. Pozdrawiam
Jeżeli jeszcze są jakieś niejasności chętnie odpowiem.
Jeżeli jeszcze są jakieś niejasności chętnie odpowiem.
Napisano 18.09.2005 - 18:56
DZiękuję Ci Reniu za odpowiedż , jak upieke to Ci się pochwale pozdrawiam Magdalena!!!
#8 Gość_Anusia65_*
Napisano 25.09.2005 - 18:38
Te budynie ugotować w tym mleku skondensowanym czy zwykłym ?
Napisano 26.09.2005 - 08:53
Budynie ugotować w jednej porcji mleka zwykłego ,tak pisze w przepisie a mleko w puszce osobno. Przeczytaj dokłanie przepis pozdrawiam!
Napisano 27.09.2005 - 17:32
hej! jak rozsmarować to ugotowane mleko? kiedy jest jeszcze trochę ciepłe? bo przecież po wystygnięciu ma ono konsystyncję galarety i chyba nie bardzo nadaje się do smarowania
Napisano 28.09.2005 - 04:12
Pychotka
Wiktoria 13.01.2000 i Jakub 30.07.2001
Podaruj nam 1% Podatku to krok do zdrowia maluchów
Strona Wiki i Kuby
Podaruj nam 1% Podatku to krok do zdrowia maluchów
Strona Wiki i Kuby
Napisano 28.09.2005 - 09:39
Dobrze smaruje się, maczając łyżkę którą nakładamy mleko w gorącej wodzie. Łyżka się nagrzewa i można rozsmarować.
Prawda że pyszne.
SMACZNEGO
Prawda że pyszne.
SMACZNEGO
Napisano 02.10.2005 - 17:45
*** Pyszności !!! ***
Napisano 14.10.2005 - 09:30
Dziękuję za przepis ,ciacho pycha,będędo niego powracać.POZDRAWIAM!
Napisano 06.11.2005 - 09:25
Zrobiłam i było super
Na innej stronce wyczytałam , że można mleko skondensowane w 15 minut gotować na karmel w garnuszku tylko uważać bo się przypala czli np: w kapieli wodnej następnym razem spróbuje ! pozdrawiam wszystkich
Mgdalena!