Czosnek
Rozpoczęty przez
Gość_sarenka-7_*
, 23.09.2005 18:00
33 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_sarenka-7_*
Napisano 23.09.2005 - 18:00
JA CZOSNEK ROBIĘ NA PARZE RAZEM Z INNYMI WARZYWAMI,NIE TRACI WALORÓW I GUBI WSTRĘTNY ZAPACH
Napisano 04.04.2006 - 19:28
sarenka-7 napisał:
JA CZOSNEK ROBIĘ NA PARZE RAZEM Z INNYMI WARZYWAMI,NIE TRACI WALORÓW I GUBI WSTRĘTNY ZAPACH
Napisano 04.06.2006 - 15:55
Idealnie byłoby gdyby smakował i pachniał jak czosnek, ale tylko w czasie konsumpcji, a nie przez następne kilka(naście) godzin
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 04.06.2006 - 17:13
Po spozyciu nalezy zuc natke pietruszki.
Napisano 04.06.2006 - 19:26
Według mojej wiedzy specyficzny zapach czosnku wydziela się z organizmu nie tylko z ust ale także przez skórę, tak więc oprócz żucie i natrzeć by się chyba trzeba było
Napisano 04.06.2006 - 19:35
ojej, to chyba trzeba cale kilo tego czosnku zjesc.
Napisano 05.06.2006 - 17:38
fakt, czuć przez kilka godzin...ostatnio na mieście miałem okazję jeść w biegu zapiekankę czosnkową, prosta rzecz: bagietka, masło, żółty ser, ciut sosu pomidorowego i chyba "kilogram" świeżego, posiekanego czosnku + sos czosnkowy, a wszystko zapieczone. pycha była ale przed rozmową kwalifikacyjną to nie polecam
Napisano 05.06.2006 - 18:13
Strasznie nie lubię czosnku (mam niemiłe doświadczenia z dzieciństwa), ale za to uwielbiam cebulkę!
Wiem, że czosnek jest jedną z najzdrowszych roślin przyprawowych, ale nie mogę się do niego przekonać.
Robię jednak oliwę czosnkową do przyprawiania sałatek i zielonej sałaty.
Jest bardzo prosta do wykonania - obrane ząbki czosnku potrzymać w oliwie a przejdzie ona smakiem czosnku. I gotowe!
Wiem, że czosnek jest jedną z najzdrowszych roślin przyprawowych, ale nie mogę się do niego przekonać.
Robię jednak oliwę czosnkową do przyprawiania sałatek i zielonej sałaty.
Jest bardzo prosta do wykonania - obrane ząbki czosnku potrzymać w oliwie a przejdzie ona smakiem czosnku. I gotowe!
Napisano 05.06.2006 - 18:17
też pamiętam mleko z czosnkiem, masłem i czosnkiem...albo sam sok z czosnku z cukrem...ale jakoś nie potrafię się bez czosnku obejść w moich kulinarnych przygodach
Napisano 06.06.2006 - 10:14
Ja bardzo lubię czosnek
Towarzyszy mi praktycznie przy każdej potrawie. Dodaje go do zapiekanek, pieczonych ziemniaków, sosów, niektórych zup, sałatek, surówek ...
Czosnek sprawia, że potrawy mają ciekawy smak
Jego wada to ten zapach
??:
Może jedyna rada na czosnek to jeść go wieczorem i w większym gronie
Towarzyszy mi praktycznie przy każdej potrawie. Dodaje go do zapiekanek, pieczonych ziemniaków, sosów, niektórych zup, sałatek, surówek ...
Czosnek sprawia, że potrawy mają ciekawy smak
Jego wada to ten zapach
Może jedyna rada na czosnek to jeść go wieczorem i w większym gronie
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 07.06.2006 - 00:12
Cytat
też pamiętam mleko z czosnkiem, masłem i czosnkiem
miało być: mleko, czosnek, masło i miód...ale i tak, czosnek jest świetny