Sign in to follow this  
Followers 0

Leon

1 post in this topic

Posted · Report post

Biszkopt jasny: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Placek miodowy: - 30 dag mąki - 15 dag margaryny - 2 łyżki miodu sztucznego - 1 łyżeczka sody - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 10 dag cukru - 1 jajko składniki kremu budyniowego: - 15 dag cukru pudru - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 1 kostka margaryny - 1/2 mleka Składniki kremu z jabłek: - 1 kg jabłek - 1 szklanka cukru - 1 galaretka czerwona - 1 galaretka żółta Sposób przygotowania: I. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę i piec około 30-40 minut w temperaturze 160-180° II. Wszystkie składniki placka miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części i upiec w temperaturze 160-180° przez 40 minut. III. Z mleka, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodać stopniowo ostudzony budyń, ciągle ucierając. Krem podzielić na 4 części. IV. Obrane jabłka gotować do miękkości. Galaretki oddzielnie rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Usmażone jabłka podzielić na 2 części: - do I dodać czerwona galaretkę - do II części – żółtą Przełożenie placka: Placek miodowy, następnie krem budyniowy, krem z jabłek galaretce czerwonej, krem budyniowy, biszkopt jasny, krem budyniowy, krem z jabłek żółtej galaretce, krem budyniowy, placek miodowy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.