zazula226

Leon

1 post w tym temacie

Biszkopt jasny: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Placek miodowy: - 30 dag mąki - 15 dag margaryny - 2 łyżki miodu sztucznego - 1 łyżeczka sody - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 10 dag cukru - 1 jajko składniki kremu budyniowego: - 15 dag cukru pudru - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 1 kostka margaryny - 1/2 mleka Składniki kremu z jabłek: - 1 kg jabłek - 1 szklanka cukru - 1 galaretka czerwona - 1 galaretka żółta Sposób przygotowania: I. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę i piec około 30-40 minut w temperaturze 160-180° II. Wszystkie składniki placka miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części i upiec w temperaturze 160-180° przez 40 minut. III. Z mleka, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodać stopniowo ostudzony budyń, ciągle ucierając. Krem podzielić na 4 części. IV. Obrane jabłka gotować do miękkości. Galaretki oddzielnie rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Usmażone jabłka podzielić na 2 części: - do I dodać czerwona galaretkę - do II części – żółtą Przełożenie placka: Placek miodowy, następnie krem budyniowy, krem z jabłek galaretce czerwonej, krem budyniowy, biszkopt jasny, krem budyniowy, krem z jabłek żółtej galaretce, krem budyniowy, placek miodowy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.