Skocz do zawartości

Kokosowy-śmietanowiec


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

8 jaj 8 łyzek cukru 8 łyżek mąki 1,5 łyzeczki proszku 2 budynie waniliowe bez cukru (najlepszy Dr. Oetker) 3 szkl mleka kostka masla 1 szklanka cukru 1/2 cytryny 2 sniezki 400 ml smietany 30% 2 białe czekolady 1 łyzeczka masła 200 g kokosu Białka ubic na sztywno dodać cukier i żółtka ,cały czas ubijajac .Mąke wymieszac z proszkiem i powoli wsypywac do masy jajecznej .Delikatnie wymieszać. Ciasto wylac na blache (40x24) i upiec biszkopt czas pieczenia 40 min 170 stopni Z podanej ilości mleka ugotowac budyń .Miękkie masło utrzec z cukrem na puchowa mase .Dodac po łyżce wystudzonego budyniu cały czas ucierajac .Na końcu wlac sok z połowy cytryny Dobrze schłodzona śmietane ubic razem ze śnieżkami .Masło roztopić w kąpieli wodnej i dodac połamana czekolade .Stopioną czekolade wystudzić i dodać do ubitej śmietany .Na końcu wsypać wiorki Biszkopt przekroic skropić delikatnie ciepłą wodą z cytryna .Na dolna cześć ciasta położyć mase budyniowa ,przykryc druga cześcią biszkoptu i na góre wyłożyc mase kokosowa Ciasto jest naprawde bardzo smaczne Robie je na każde ważniejsze uroczystości bo wiem że zniknie do ostatniego okruszka ;) POLECAM

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.