Extra Przepisy
Karpatka
Rozpoczęty przez bassia77, 11.12.2005 21:08
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11.12.2005 - 21:08
Aby ciasto na karpatkę było rewelacyjne należy włożyć je do mocno nagrzanego piekarnika ok.270 stopni.Zacznie błyskawicznie rosnąć,po ok.10 minutach otwieramy drzwiczki i Wypuszczamy Ducha Gór
,ob.niżamy tem.do ok.200 stopni i po 3 mniutach zamykamy piekarnik piekąc nadal ciasto aż do uzyskania mocno złotego koloru.Gwarancja to udane chrupiące ciasto,które nie znaleśnikuje nawet po przełożeniu go masa karpatkową. http://www.smaczny.p...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif
Napisano 11.12.2005 - 21:47
Dorotko, co Ty na to? jak wedlug Ciebie upiecze sie ta karpatka?
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisano 14.12.2005 - 12:07
Nie wiem, prawdę mówiąc jeszcze w ten sposób karpatki nie piekłam
. Ale jest to na pewno sposób sprawdzony, więc 'karpaty' powinny się udać
Ten sposób pieczenia zamierzam wykorzystać w najbliższym czasie (być może to będzie dopiero na Sylwestra
), ale jak tylko upiekę na pewno podzielę się spostrzeżeniami.
Pozdrawiam i życzę udanej karpatki
Dorota
Ten sposób pieczenia zamierzam wykorzystać w najbliższym czasie (być może to będzie dopiero na Sylwestra
Pozdrawiam i życzę udanej karpatki
Dorota
Napisano 13.02.2006 - 14:51
Basiu zrobiłam karpatkę według Twoich wskazówek, dokładnie tak, jak to opisałaś, krok po kroku i ........... udało mi się
.... karpatka wyszła super.
Zrobiłam ją na sylwestra, goście byli zachwyceni, no i ze stołu zniknęła nam bardzo szybko
Rzeczywiście jest to karpatka doskonała
Dzięki
Zrobiłam ją na sylwestra, goście byli zachwyceni, no i ze stołu zniknęła nam bardzo szybko
Rzeczywiście jest to karpatka doskonała
Dzięki
Napisano 29.09.2006 - 16:16
karpatka jak za duzo urośnie to ciężko sie to potem je, kruszy i krem się po bokach wylewa
Napisano 22.12.2006 - 21:14
Użytkownik bassia77 dnia 11.12.2005, 20:08 napisał
Aby ciasto na karpatkę było rewelacyjne należy włożyć je do mocno nagrzanego piekarnika ok.270 stopni.Zacznie błyskawicznie rosnąć,po ok.10 minutach otwieramy drzwiczki i Wypuszczamy Ducha Gór
,ob.niżamy tem.do ok.200 stopni i po 3 mniutach zamykamy piekarnik piekąc nadal ciasto aż do uzyskania mocno złotego koloru.Gwarancja to udane chrupiące ciasto,które nie znaleśnikuje nawet po przełożeniu go masa karpatkową. 
dzięki za super poradę.
Napisano 09.05.2007 - 12:22
Droga Pani Basiu
Bardzo dziękuję za podanie przepisu na karpatkę a w zasadzie to porady dotyczącej pieczenia w piekarniku , rewelacja !!!