Skocz do zawartości


Paszteciki z ciasta drożdżowego - idealne do barszczu!!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_miga_*

Gość_miga_*
  • Goście

Napisano 11.12.2005 - 23:41

Czy ktoś zna doskonały przepis na te paszteciki??;) Smile Chętnie je wypróbuje. Organizuje impreze sylwestrową i chciałabym zadziwić gości czymś tak pyszym. Czekam na przepisy!! :)

r e k l a m a

#2 zazula226

zazula226

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 163 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląsk
  • Zainteresowania:Gotowanie to mój drugi żywioł...<lol>

Napisano 15.12.2005 - 01:29

Paszteciki z kapustą i pieczarkami Składniki: - 50 dag mąki - 20 dag tłuszczu - 1-2 jajka - 5 dag drożdży - sól - 1 łyżka cukru - kilka łyżek mleka Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim mlekiem, wlać do naczynia z mąką, dodać jajka, sól i roztopione masło. Wyrobić ciasto i pozostawić, aby lekko podrosło. Ugotować kapustę, odcedzić, usmażyć pieczarki, lub grzyby, dodać do kapusty. Dodać troszkę tłuszczu, przyprawić do smaku. Rozwałkować wyrośnięte ciasto, na okrągły placek o grubości około 0.5 cm. Następnie powycinać nożem od środka placka trójkąty, nakładać na nie lekko ostudzony farsz. Zawijać od grubszej strony. Układać na wysmarowanej tłuszczem, lub wyłożonej papierem blasze. Wierzch pasztecików posmarować rozmąconym żółtkiem, żółtkiem piec w temperaturze ok. 190 na złoty kolor.

#3 Marcin

Marcin

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 820 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ożarowice

Napisano 18.07.2006 - 11:28

Podobne paszteciki robi moja babcia - są WYŚMIENITE :-) Bardzo polecam i chyba babcię namówię na nie przy najbliższej okazji.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!