ina12 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Składniki: 30 dag ( kostka) twarogu-może być półtłusty 1/2 szklanki cukru 1/4 kostki margaryny 2 jaja 2 i 3/4 szklanki lub 3 szklanki mąki, tak żeby ciasto sie nie kleiło 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy olej do pieczenia Wykonanie Twaróg, cukier, margarynę i 2 jaja utrzeć w misce na jednolitą masę, tak żeby nie było grudek. Dodać makę, sodę i cukier waniliowy- wszystko połaczyć w misce. Całe ciasto wyłożyć na stół, podsypać lekko maką- trochę wyrabiać. Następnie rozwałkować zrobić chruściki. Piec w garnku na oleju z jednej i drugiej strony. Oleju musi być dużo tak aby ciastka pływały. Smacznego. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.