Składniki:
15 dag biszkoptów, 1/3 kostki masła, 2 szklanki śmietany 30- proc. 1 szklanka jogurtu naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, 100 ml białego, półsłodkiego wina, 2 łyżki żelatyny, 4 łyżki soku jabłkowego, 1/2 kg. owoców ( truskawki, maliny, morele, i.t.p.)
Sposób przyrzadzenia:
Pokruszone biszkopty mieszamy z miękkim masłem i otrzymaną masą wykładamy spód tortownicy. Kropimy winem i odstawiamy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W podgrzanym soku jabłkowym rozpuszczamy żelatynę. Łączymy z jogurtem i miksujemy. Masę jogurtową łaczymy z ubitą śmietaną, na końcu wsypując pokrojone owoce
( kilka odkładamy do dekoracji ) Delikatnie mieszamy i całość wykładamy na spód biszkoptowy. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na min. 3 godziny. Śmietanowiec dekorujemy owocami. Można je zalać gotową galaretką o smaku owoców, których użylismy.
Smacznego.
ina12
Extra Przepisy
Jogurtowy śmietanowiec Z Owocami
Rozpoczęty przez ina12, 27.02.2006 00:18
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27.02.2006 - 00:18
Pozdrawiam
Napisano 26.06.2009 - 15:12
Witam, skusiłam się na to ciasto, zrobiłam je z truskawkami - bardzo dobre - polecam wszystkim 
Dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam Ineczko
Dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam Ineczko
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 27.06.2009 - 21:16
Dorotko dziękuję bardzo za zrobienie tego ciasta i za wystawioną pozytywną opinię, ucieszyłam się.
Pozdrawiam serdecznie, a najbardziej Mateuszka.
Pozdrawiam serdecznie, a najbardziej Mateuszka.
Pozdrawiam
Napisano 12.08.2009 - 19:35
wyglada pysznie, musze go wyprobowac