a przepis wygląda tak; jajka ugotowane na twardo kroimy na większe kawałki i dajemy do miski , do jajek dodajemy rózne wędzonki kiełbasę pokrojoną w kostkę i mieszamy z jajkami na koniec chrzan tarty i jeśli ktoś lubi ostro chrzan w słoiczku przyprawiamy solą i pieprzem mieszamy i gotowe naprawdę polecam smacznego
Extra Przepisy
Wielkanocna Mieszanka
Rozpoczęty przez ania320, 08.04.2006 08:43
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08.04.2006 - 08:43
witam u mnie na świętach na śniadanie międzyinnymi podaję wielkanocną mieszankę wszystkim smakuje
a przepis wygląda tak; jajka ugotowane na twardo kroimy na większe kawałki i dajemy do miski , do jajek dodajemy rózne wędzonki kiełbasę pokrojoną w kostkę i mieszamy z jajkami na koniec chrzan tarty i jeśli ktoś lubi ostro chrzan w słoiczku przyprawiamy solą i pieprzem mieszamy i gotowe naprawdę polecam smacznego
Napisano 11.03.2008 - 08:04
ta potrawa u mnie w domu nazywa sie : smazytko. Przepadam za nia! Najlepsza jest dla mnie z chrzanem swierzym wielokrotnie odgrzewana.
#3 Gość_monia-weronia_*
Napisano 17.03.2008 - 10:32
Witam, brzmi smakowicie! No i oczywiscie zawsze cos nowego warto zaserwowac.Dzieki i pozdrawiam.
Napisano 14.04.2011 - 18:37
Witam,
u mnie też ta mieszanka króluje podczas wielkanocnego śniadania. Jest przepyszna:) Mój mąż jeszcze do tej mieszanki dodaje twaróg, bo taka robi jego rodzina z pokolenia na pokolenie. pozdrawiam
u mnie też ta mieszanka króluje podczas wielkanocnego śniadania. Jest przepyszna:) Mój mąż jeszcze do tej mieszanki dodaje twaróg, bo taka robi jego rodzina z pokolenia na pokolenie. pozdrawiam
Napisano 19.04.2011 - 20:56
Moja babiczka to robiła i robi moja mama a teraz ja. U nas nazywa się Święconkai ta potrawa przyszła z moją babcią z Kresów. Jest chrzan, wędzonka (boczek, wędlina i koniecznie gotowane mięso) jaja, no i oczywiście biały ser zapiekany w piekarniku z jajkiem. Potrawa REWELKA. jemy prawie całą wielkanoc. Pozdrowionka dla smakoszy kuchni kresowej. Macie jeszcze jakieś pomysły?