Skocz do zawartości

Supermarkety / Hipermarkety

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Supermarkety / Hipermarkety (28 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 DeLarge

DeLarge

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 733 postów

Napisano 27.04.2006 - 22:57

większość znanych mi ludzi lubi robić zakupy w małych, pobliskich, sklepikach jednak czasem musimy wybrać się na duże zakupy... i tu pojawia sie pytanie, gdzie najbardziej (z wymienionych sklepów) lubicie robic zakupy?

#2 pszczółka maja

pszczółka maja

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 225 postów

Napisano 28.06.2006 - 17:18

a ja mogę robić zakupy wszędzie (byle była to samoobsługa) :-D.

#3 Dorunia

Dorunia

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 4486 postów

Napisano 09.09.2006 - 08:05

Witam :)
Ja również nie mam sprecyzowanego miejsca do robienia zakupów,chociaż muszę przyznać,że lubię czasem zrobić zakupy(szczególnie takie większe) w hipermarkecie.
Pozdrawiam
POZDRAWIAM!!!

#4 DeLarge

DeLarge

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 733 postów

Napisano 13.09.2006 - 18:17

Biedronka funkcjonuje na zasadach dyskontu spożywczego i wydaje mi się iż nie można za wiele wymagać, podobnie jest w Lidlu i Kauflandzie gdzie towary często nie są wypakowywane z kartonów...ograniczenie kosztów wydawanych na pokrycie jakości obsługi jest odzwierciedlona w relatywnie niskich cenach, a jakość oferowanych produktów...no cóż, nie każdego stać na zakupy gdzie indziej a Ci których stać, mogą cieszyć się luksusem podjęcia decyzji gdzie wydadzą swoje pieniądze.

#5 Gość_teofilunyk_*

Gość_teofilunyk_*
  • Goście

Napisano 15.09.2006 - 13:22

Auchan jednak, stary ale jary :)
bardzo duzy wybor, nie sa nastawieni na konkretne marki, jakosc dobra

#6 basga

basga

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 4238 postów

Napisano 30.01.2011 - 16:35

Mięso i wędliny przeważnie kupuję w sprawdzonym sklepie a chemię itp to raczej w Lidlu czy Kauflandzie.Warzywniaki osiedlowe i place targowe cenię za możliwość wyboru.

#7 kuradomowa

kuradomowa

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 17.02.2011 - 14:15

Ja najczęściej odwiedzam następujące sklepy i markety: Jagoda, Biedronka, Hypernova i czasem Żabka… Z reguły wolę wybierać się na zakupy sama lub z siostrunią, jednak bywa niestety też tak, że idę z moimi dziećmi… Wtedy (sama już nie wiem czy niestety, czy stety) w moim koszyku ląduje pół magazynu musów owocowych… Niestety, bo mój portfel staje się wtedy chyba o 100 kg lżejszy, ale stety, bo jak dzieciaki jak mają przed oczami wizję musu, to tak cudownie zjadają kolację (to warunek musu na deser), że po prostu chce się patrzeć jak to wszystko znika!

#8 DeLarge

DeLarge

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 733 postów

Napisano 18.02.2011 - 00:18

Użytkownik kuradomowa dnia 17.02.2011 - 14:15 napisał

Ja najczęściej odwiedzam następujące sklepy i markety: Jagoda, Biedronka, Hypernova i czasem Żabka… Z reguły wolę wybierać się na zakupy sama lub z siostrunią, jednak bywa niestety też tak, że idę z moimi dziećmi… Wtedy (sama już nie wiem czy niestety, czy stety) w moim koszyku ląduje pół magazynu musów owocowych… Niestety, bo mój portfel staje się wtedy chyba o 100 kg lżejszy, ale stety, bo jak dzieciaki jak mają przed oczami wizję musu, to tak cudownie zjadają kolację (to warunek musu na deser), że po prostu chce się patrzeć jak to wszystko znika!

nie lepiej samemu przygotowac mus owocowy ze świeżych owoców?

a wracając do tematu to ostatnio Lidl jest na szczycie mojej listy sklepów ze względu na nabiał marki Pilos

#9 Dany

Dany

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 101 postów

Napisano 21.02.2011 - 11:15

Kiedyś odwiedzałem często Tesco, ale od ostatniego czasu zakupy robię w Biedronce, bo mają dobre produkty pod marką własną, a przy okazji są tańsze od produktów "firmowych". Jedyny minus tej sieci jest taki, że często są kolejki przy kasach :/

#10 DeLarge

DeLarge

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 733 postów

Napisano 21.02.2011 - 15:40

Biedronka wg. mnie polepszyła swój asortyment ostatnio to fakt, minusem dla mnie nie są kolejki a brak możliwości transakcji bezgotówkowych

#11 Dorota

Dorota

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 4179 postów
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 21.02.2011 - 18:01

Ja zazwyczaj robię zakupy w Tesco i w Biedronce, a odnoście Biedronki podpisuję się pod słowami DeLargea
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#12 Marcin

Marcin

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 811 postów

Napisano 22.02.2011 - 09:56

Brak transakcji bezgotówkowych to zawsze do 2,5% prowizji dla firm autoryzujących takie transakcje. Przy założeniu że np. 50% płaci kartą Biedronka może skalkulować o 1% niższe ceny. Biedronka jest sklepem raczej dla "budżetowców" stąd ma to znaczenie.

Aczkolwiek ja też wolę płacić kartą :)
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#13 kuradomowa

kuradomowa

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 22.02.2011 - 14:10

Użytkownik DeLarge dnia 18.02.2011 - 00:18 napisał

nie lepiej samemu przygotowac mus owocowy ze świeżych owoców?

a wracając do tematu to ostatnio Lidl jest na szczycie mojej listy sklepów ze względu na nabiał marki Pilos

Wiesz co… na pewno lepiej, tylko trzeba mieć do tego czas i przede wszystkim owoce o które w zimie trudno. No fakt, że można kupić na targu, ale kto mi da gwarancję, że nie ma w nich chemii…? Ja już mam swoje marki gotowych musów, które wiem, że nie są „podsypywane” chemią i będę się ich trzymać… Zwłaszcza, że miałam okazję osobiście poznać proces produkcji…

#14 dwukropek

dwukropek

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 106 postów

Napisano 22.02.2011 - 14:22

Biedronka jak najbardziej. Trochę daleko od mojego mieszkania, więc częściej bywam w Polo Markecie. Też całkiem całkiem. Absolutnym rajem dla pasjonatów gotowania są sieci Alma i Bomi, gdzie naprawdę można dostać zawrotów głowy od tego co zalega na półkach :)

Albo od cen.... ;/
http://gotowanie.manifo.com/ - moje ulubione przepisy.

#15 Dany

Dany

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 101 postów

Napisano 13.04.2011 - 10:48

Biedronka polepszyła asortyment jak również mocno go rozszerzyła. Wszystko co jest mi potrzebne to tam znajdę. Przed Biedronką, do której chodzę na szczęście umieścili bankomat, więc w razie braku gotówki można skorzystać z niego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Malina12 : (23.05.2012 - 20:17) potrzebne mi jakieś dobre przepisy na komunie , które będzie w tą niedziele
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:40) Witaj Malinko :)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:41) na forum jest dużo przepisów na różne dania na ciepło i na zimno, sałatki, przekąski, ciasta, deser
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:41) myślę, że coś z tego wybierzesz
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:42) ciasta na konunię to coś "na biało" może
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:42) tzn. rafaello, coś ze śmietaną, owocami....
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:43) jesli będziesz miała z czymś problem to pytaj
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:43) powodzenia :)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:44) witaj kkuchnia w smacznym gronie :)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:45) Figielku, mam takie propozycje na prezent z okazji 45-lecia ślubu:
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:46) wycieczka (autokarem, samochodem) w jakieś piękne miejsce ;)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:47) obiad w restauracji
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:49) własnoręcznie wyhaftowaną serwetę na stół
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:49) bilety do teatru
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:51) zegar?
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:54) bukiet z 45 dużych czerwonych róż
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:55) Ich zdjecie ślubne powiększone lub przerobione...
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:57) 2 urocze filiżanki ;)
@  figiel : (24.05.2012 - 21:45) Witam !! Dziękuję za ciekawe propozycje :shock: , wykorzystam na pewno w przyszłości , bo uroczystość już się odbyła w minioną sobotę :)
@  figiel : (24.05.2012 - 21:45) Pozdrawiam i miłego wieczorku ;)