ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Biszkopt z 6 jaj (jasny lub ciemny). Na masę bananową: 1 kg bananów 250g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru cytryna Na masę z bitej śmietany: 750 ml śmietany kremówki (30%) 1/2 szklanki cukru pudru 3 śmietan fixy cukier waniliowy Gotowa polewa czekoladowa Upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na dwa placki. Blaszka 25x40. Zmiksować banany na jednolitą masę (najlepiej blenderem). Do masy dodać trochę soku z cytryny co ma zapobiec ciemnieniu bananów. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce masę bananową. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietan fixy. Kolejność warstw: biszkopt - masa bananowa - bita śmietana - biszkopt - bita śmietana(cienka warstwa) - polewa czekoladowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alika Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 zglasza sie wielbiciel bananow :-D Ciasto wyglada ciekawie, na pewno sprobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja też lubię banany!! a przy tym ciasto można piec cały rok. Na pewno spróbuję, może w sobotę? Pozdrowienia dla autora! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.