Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Ciasto Z Masą Bananową I Bitą śmietną


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ilka76

ilka76

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 67 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 12.06.2006 - 13:18

Biszkopt z 6 jaj (jasny lub ciemny). Na masę bananową: 1 kg bananów 250g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru cytryna Na masę z bitej śmietany: 750 ml śmietany kremówki (30%) 1/2 szklanki cukru pudru 3 śmietan fixy cukier waniliowy Gotowa polewa czekoladowa Upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na dwa placki. Blaszka 25x40. Zmiksować banany na jednolitą masę (najlepiej blenderem). Do masy dodać trochę soku z cytryny co ma zapobiec ciemnieniu bananów. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce masę bananową. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietan fixy. Kolejność warstw: biszkopt - masa bananowa - bita śmietana - biszkopt - bita śmietana(cienka warstwa) - polewa czekoladowa .

Załączone miniatury

  • zdjecie_16_.jpg


r e k l a m a

#2 Alika

Alika

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 30 postów

Napisano 14.06.2006 - 10:02

zglasza sie wielbiciel bananow :-D Ciasto wyglada ciekawie, na pewno sprobuje.

#3 Pola Połetek

Pola Połetek

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 824 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie
  • Zainteresowania:książki, rodzina, film, muzyka, zwierzęta (kocham zarówno koty jak i psy, mieszkam nawet z kilkoma), językoznawstwo, język angielski i wszystko co dotyczy krajów obszaru anglojęzycznego

Napisano 21.08.2006 - 14:56

Ja też lubię banany!! a przy tym ciasto można piec cały rok. Na pewno spróbuję, może w sobotę? Pozdrowienia dla autora! :mrgreen:





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  AnnaK : (23 marzec 2014 - 22:08) W piątek i w sobotę było wiosennie +20st i pełne słońce. Dziś pochmurno, deszczowo i niezbyt ciepło.
@  figiel : (25 marzec 2014 - 13:53) U nas tak samo
@  figiel : (25 marzec 2014 - 13:53) a dzisiaj też pada
@  widlowy : (27 marzec 2014 - 13:15) witam
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) Witajcie :)
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) u nas teraz ładnie jest
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) słonecznie i gorąco ;)
@  Dorota : (27 marzec 2014 - 16:42) a ranki są mroźne
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) Witajcie :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.