Przepisy Extra
To lubię zjeść...
Rozpoczęty przez Marcin, 21.08.2006 10:48
48 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21.08.2006 - 10:48
Hej,
A może zrobimy listę naszych ulubionych potraw?
Ja zacznę:
Naleśniki ze szpinakiem,
Paszteciki z grzybami (np: takie Paszteciki z kapustą i pieczarkami autorstwa Zazuli226),
...
Kto następny?
A może zrobimy listę naszych ulubionych potraw?
Ja zacznę:
Naleśniki ze szpinakiem,
Paszteciki z grzybami (np: takie Paszteciki z kapustą i pieczarkami autorstwa Zazuli226),
...
Kto następny?
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3000). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3000). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 21.08.2006 - 11:08
A ja będę następna
Lubię to, co Ty napisałeś, plus:
Bigos,
Pierogi ruskie,
Jajecznicę z pieczarkami,
Gołąbki,
Rosół z makaronem,
Zupa pieczarkowa,
Kotlety schabowe i śląskie rolady (szczególnie jak zrobi je moja mama
),
Pieczonki z ogniska,
Zapiekanki makaronowe,
Różnego rodzaju sałatki (szczególnie jak są w nim jajka i tuńczyk
),
Ryby pod każdą postacią.
.... jak mi się jeszcze coś przypomni - to dopiszę do listy
Lubię to, co Ty napisałeś, plus:
Bigos,
Pierogi ruskie,
Jajecznicę z pieczarkami,
Gołąbki,
Rosół z makaronem,
Zupa pieczarkowa,
Kotlety schabowe i śląskie rolady (szczególnie jak zrobi je moja mama
Pieczonki z ogniska,
Zapiekanki makaronowe,
Różnego rodzaju sałatki (szczególnie jak są w nim jajka i tuńczyk
Ryby pod każdą postacią.
.... jak mi się jeszcze coś przypomni - to dopiszę do listy
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3000). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad. Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3000). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad. Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 21.08.2006 - 11:14
Ojej - nawet nie wiedziałem, że tyle tego lubisz 
Ale po przeczytaniu Twojej listy przypomniało mi się coś tak oczywistego
Ja przecież uwielbiam pierogi ruskie. (Czemu jeszcze nie mamy przepisu na nie na smacznym? Dorota - trzeba to nadrobić
)
Ale po przeczytaniu Twojej listy przypomniało mi się coś tak oczywistego
Ja przecież uwielbiam pierogi ruskie. (Czemu jeszcze nie mamy przepisu na nie na smacznym? Dorota - trzeba to nadrobić
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.
Napisano 21.08.2006 - 20:53
Ja lubię
Pierogi ruskie i z owocami
Bigos
Wszelakie zapiekanki
Różne surówki
Sałatki
Rybki pod każdą postacią
Mielone z serem
Ziemniaczki pod kołderką sera
Wszystkie słodkości , a wymieniać tu możnacały czas i.t.d
Pozdrawiam
Pierogi ruskie i z owocami
Bigos
Wszelakie zapiekanki
Różne surówki
Sałatki
Rybki pod każdą postacią
Mielone z serem
Ziemniaczki pod kołderką sera
Wszystkie słodkości , a wymieniać tu możnacały czas i.t.d
Pozdrawiam
Napisano 21.08.2006 - 23:50
Ja przede wszystkim lubię dobrze zjeść...
roladki ze schabu
wszelkie potrawy zawierające duuużą ilość roztopionego żółtego sera
panga zapiekana z pieczarkami
sałatki
gołąbki
barszcz czerwony
zupa grzybowa
pierogi (oprócz ruskich)
kotlety schabowe lub z piersi z ananasem i serem
jajecznica z pomidorami
wszelkie ciasta i słodkości
roladki ze schabu
wszelkie potrawy zawierające duuużą ilość roztopionego żółtego sera
panga zapiekana z pieczarkami
sałatki
gołąbki
barszcz czerwony
zupa grzybowa
pierogi (oprócz ruskich)
kotlety schabowe lub z piersi z ananasem i serem
jajecznica z pomidorami
wszelkie ciasta i słodkości
Napisano 23.08.2006 - 17:48
Ja nie jestem wybredna i zjadam wszystko co sama ugotuję
Ale tak najbardziej lubię:
gołąbki
wszelkiego rodzaju pulpety w sosie (własnym, pomidorowym, pieczarkowym)
wszelkiego rodzaju gulasze (np. strogonoff)
roladki wieprzowe lub drobioew (ze szpinakiem, serem żółtym, szynką i jakie tylko uda mi się wymyśleć)
zupkę ogórkową i pomidorową
pierogi i naleśniki z mięsem (ewentualnie serem lub jabłkiem i cynamonem)
jeśli chodzi o słodkości to zjadam wszystko co ma w sobie czekoladę a najbardziej kocham delicje i ptasie mleczko
aaaa i zapomniałam oczywiście pizzę (ale tylko zrobioną samodzielnie)
I to chyba tyle
ps. zapomniałam o sałatce gyros
Ale tak najbardziej lubię:
gołąbki
wszelkiego rodzaju pulpety w sosie (własnym, pomidorowym, pieczarkowym)
wszelkiego rodzaju gulasze (np. strogonoff)
roladki wieprzowe lub drobioew (ze szpinakiem, serem żółtym, szynką i jakie tylko uda mi się wymyśleć)
zupkę ogórkową i pomidorową
pierogi i naleśniki z mięsem (ewentualnie serem lub jabłkiem i cynamonem)
jeśli chodzi o słodkości to zjadam wszystko co ma w sobie czekoladę a najbardziej kocham delicje i ptasie mleczko
aaaa i zapomniałam oczywiście pizzę (ale tylko zrobioną samodzielnie)
I to chyba tyle
ps. zapomniałam o sałatce gyros
Napisano 29.08.2006 - 17:25
Uwielbiam zjeść LAZANIE
PEROGI POD RÓŻNĄ POSTACIĄ
Gołąbki
no i oczywiście uwielbiam robić ciasata Siostry Anastazji,które są sprawdzone,smaczne y bardzo wszystkim polecam
beata polska1
Marcin bardzo interesuje mnie ten przepis na naleśniki ze szpinakiem prosiłabym cię o zdradzenie sekretu na tą pyszność,gdyż muszę przyznać,że uwielbiam naleśniki ale ze szpinakiem jeszcae nie próbowałam
PEROGI POD RÓŻNĄ POSTACIĄ
Gołąbki
no i oczywiście uwielbiam robić ciasata Siostry Anastazji,które są sprawdzone,smaczne y bardzo wszystkim polecam
beata polska1
Marcin bardzo interesuje mnie ten przepis na naleśniki ze szpinakiem prosiłabym cię o zdradzenie sekretu na tą pyszność,gdyż muszę przyznać,że uwielbiam naleśniki ale ze szpinakiem jeszcae nie próbowałam
Napisano 29.08.2006 - 18:25
No niestety te naleśniki jadam w naleśnikarni i jedyne co mogę powiedzieć na ten temat, że jest to naleśnik, na który (po odwróceniu na drugą stronę) wybijane jest jajko, posypywany jest startym serem (jaki to gatunek też nie wiem - wygląda dość nietypowo), i na koniec wykładana jest taka "paćka" ze szpinaku. Potem taki naleśnik jest składany "na trójkąt", troszkę masła na to i sos czosnkowy.
Napisano 30.08.2006 - 10:09
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Napisano 02.09.2006 - 22:23
barszcz z krokietem mięsnym
rosołek z makaronem
żurek z ziemniakami
grzybową z łazankami na wigilię
karp pieczony
karp w galarecie
barszcz z uszkami
galaretka z kurczaka
galaretka z nóżek i golonki
prażone
fasolke po bretońsku
leczo z cukinią
bigosiki
pierogi ruskie, z mięsem
placki ziemniaczane
canneloni po polsku
naleśniki nadziewane farszem ruskim i polane przecierem pomidorowym
jak mi się coś przypomni mniamuśnego to wklepie jak mi się ślina toczy !
Wiem o ślinie: śledziki pod różną postacią , a wiosenne to obowiązkowo
Napisano 03.09.2006 - 16:22
Dziękuję wam bardzo Dorotko i Marcinie za przepis na naleśniki ze szpinakiem muszę jak najszybciej wypróbować wasz przepis.Ja też chciałąbym się podzielić z wami przepisem na naleśniki z kurczakiem i serem,bardzo smaczny kąsek polecam:Smażę bardzo cienkie naleśniki,następnie robię farsz,trzy większe kury gotuję w rosole,po ugotowaniu obieram mięso dokładnei,bez skóry,później mielę je w mikserze.Na patelni smażę drobno pokrojoną cebulkę do miękkości,wrzucam mięso zmiksowane wcześniej,ze 20 dkg startego żółtego sera i już tylko smażę do rozpuszczenia sera, nakładam farsz na naleśniki,rozsmarowuję nie za grubo i zwijam w krokiety,można polać ketchupem.Kiedy jest zimny podgrzewam w mikrofali.Polecam jest bardzo smacze.Przeważnie robię to w poniedziałki,ponieważ zazwyczaj w niedzielę jadamy rosół i kurczaki pozostają mi na drugi dzień.Pozdrawiam.Beata
Napisano 23.10.2006 - 12:43
Do listy moich ulubionych potraw dopisuję jeszcze:
kapustę z grzybami (i wszystko co zawiera grzyby)
żurek (ale najlepiej mojej mamy)
placki ziemniaczane (z różnymi dodatkami, ostatnio jadłam z grzybkami a to wszystko polane ketchupem – mniam)
udka kurczaka w majonezie ...
... no i różnego rodzaju ciasta i desery
kapustę z grzybami (i wszystko co zawiera grzyby)
żurek (ale najlepiej mojej mamy)
placki ziemniaczane (z różnymi dodatkami, ostatnio jadłam z grzybkami a to wszystko polane ketchupem – mniam)
udka kurczaka w majonezie ...
... no i różnego rodzaju ciasta i desery
Napisano 06.11.2006 - 19:25
Bardzo lubie jesc m.in. golabki, bigos, kartacze, salatki roznego rodzaju
.
Jedna minuta gniewu pozbawia cię minuty szczęścia.

Jedyne i niepowtarzalne Forum Świąt Bożego Narodzenia

http://my-own-crafts.blogspot.com/ mój blog.
http://forumswiatecz...osadzdrzewo.pl/

Jedyne i niepowtarzalne Forum Świąt Bożego Narodzenia

http://my-own-crafts.blogspot.com/ mój blog.
http://forumswiatecz...osadzdrzewo.pl/
Napisano 06.11.2006 - 22:29
witam ja lubie pierogi, niby gołąbki,różne sałatki,placki ziemniaczane,kotlety z żółtym serem
Napisano 19.12.2006 - 06:36
A ja lubie praktycznie chyba wszystko z wyjatkiem tatara i ostryg. Ale przepadam za stekami, bryskietem, wszelkiego rodzaju zielenina no i oczywiscie slodkosci, czyli ciacha, ciasteczka itp.