Skocz do zawartości

To lubię upichcić...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marcin

Marcin

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 811 postów

Napisano 21.08.2006 - 10:51

Cóż - kucharz ze mnie marny i totalny amator, ale...

Bardzo lubię od czasu do czasu przygotować dla mnie i Żoneczki:

Omlet z czymkolwiek :mrgreen:

A co Wy lubicie robić? W sensie nie jest to dla Was przykry obowiązek tylko fajna zabawa.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#2 gosiek50

gosiek50

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 340 postów

Napisano 21.08.2006 - 21:17

Ja uwielbiam gotować i piec ciasta pod warunkiem że w kuchni mi się nikt nie kręci , a co to już mi
wszystko jedno. :mrgreen: :shock: :oops:

Pozdrawiam

#3 Marcin

Marcin

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 811 postów

Napisano 21.08.2006 - 21:39

Skoro o ciastach mowa to ja się pochwalę, że byłem kiedyś takim "sezonowym", domowym specjalistą od Karpatki :mrgreen: Zrobiłem ze 3 razy - to ciasto o tyle ciekawie się robi, że mamy spory wpływ na kształtowanie "górotworu" :shock:

Przy okazji jakby komuś się zamarzyło zrobić karpatkę i nie chciał zbyt długo szukać:

2 przepisy ze Smacznego:
Karpatka doskonała - autor: basia77
Karpatka - autor: Marysia

I z naszego forum:

Karpatka inaczej - przepis od Joli_A.
Karpatka z orzechami - autorką Jamaica
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

#4 monilek26

monilek26

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 368 postów

Napisano 21.08.2006 - 23:02

Podzielam zdanie Gosi - ja mogę w kuchni robić wszystko byleby mi się nikt nie kręcił i nie przeszkadzał. Co do karpatki to cała moja rodzinka ją uwielbia i bardzo często gości na naszym stole.Przyznam się, że wiele już robiłam karpatek i takich z przepisu i takich z pudełek i żadna nie wyszła mi tak dobra jak ta gotowa z Leader Price.Początkowo myślałam, że cena jest zbyt niska na to by ciasto wyszło dobre ale jakże się myliłam!! Tyle tylko że do kremu dodaję jeszcze 2 budynie śmietankowe i gotuje to w 1 litrze mleka - wychodzi więcej kremu.

Pozdrawiam

#5 Dorota

Dorota

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 4179 postów
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 22.08.2006 - 10:21

Dziewczyny ja mam tak samo jak Wy :shock: mogę w kuchni robić wszystko: i piec, i gotować, i przygotowywać różne sałatki, przekąski itd. Ale nie lubię jak mi się ktoś kręci po kuchni i mi przeszkadza, a tym bardziej jak mi podjada przygotowane już składniki :mrgreen:
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

#6 gosiek50

gosiek50

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 340 postów

Napisano 22.08.2006 - 19:08

Co do podajdania to Dorotko masz racje , nic nie pomogą , a dużo tylko napsocą. :mrgreen: :shock:

Pozdrawiam

#7 Marcin

Marcin

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 811 postów

Napisano 22.08.2006 - 19:19

O przepraszam :mrgreen: A kto powie jak smakuje w danej fazie gotowania? No kto? :shock:

#8 DeLarge

DeLarge

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 733 postów

Napisano 22.08.2006 - 19:22

zanim się cokolwiek wrzuci do garnka trzeba wszystkiego spróbować, bo może nieświeże... :mrgreen:

#9 Marcin

Marcin

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 811 postów

Napisano 22.08.2006 - 19:56

O - właśnie - ludzie się poświęcają, ryzykują zdrowie i życie... :mrgreen:

P.S. Ale zboczyliśmy z tematu :shock:

#10 monilek26

monilek26

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 368 postów

Napisano 22.08.2006 - 20:12

Drodzy panowie chyba nie sądzicie, że Wasze kochające żony chciałyby Was otruć!!! :mrgreen:

#11 DeLarge

DeLarge

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 733 postów

Napisano 22.08.2006 - 20:43

otruć to nie ale może sprawdzić ile wytrzymają nasze wątroby, żartuję...btw, widziałem program w którym kucharz próbował nawet wodę w której miał gotować

#12 Marcin

Marcin

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 811 postów

Napisano 22.08.2006 - 20:46

OK! Ja się poddaje - po prostu ja (nie wiem jak DeLarge) szukałem wymówki, żeby od czasu do czasu coś tam sobie pomaszkiecić - ale widzę mi nie wyszło :mrgreen:

Więc przyznaje się - jestem anonimowym kuchennym pasożytem - przeszkadzam mojej kochanej gotującej Żonie - przykro mi z tego powodu baaaardzo, ale...

...nadal będę to robił :shock: Ha :oops:

#13 gosiek50

gosiek50

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 340 postów

Napisano 22.08.2006 - 21:07

Oj Marcinku , zaraz nazywasz się pasożytem , a co to za niespodzianka jak wy co chwile kręcicie się
po kuchni , a my staramy się wam dogodzić ( oczywiście smakowo) , i przerywacie nam wene tworzenia
dla was posiłku. :shock: :oops: :mrgreen:

Pozdrawiam

#14 monilek26

monilek26

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 368 postów

Napisano 23.08.2006 - 00:25

Całkowicie podzielam zdanie Gosi - nic dodac nic ująć :mrgreen:

#15 ina12

ina12

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 3988 postów

Napisano 23.08.2006 - 00:46

DeLagre ale się uśmiałam jak kucharz wodę smakował, dobrze że woda jest mokra, bo jak by była sucha to by nic nie ugotował i nie miałby co smakować.
ina12
Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Malina12 : (23.05.2012 - 20:17) potrzebne mi jakieś dobre przepisy na komunie , które będzie w tą niedziele
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:40) Witaj Malinko :)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:41) na forum jest dużo przepisów na różne dania na ciepło i na zimno, sałatki, przekąski, ciasta, deser
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:41) myślę, że coś z tego wybierzesz
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:42) ciasta na konunię to coś "na biało" może
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:42) tzn. rafaello, coś ze śmietaną, owocami....
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:43) jesli będziesz miała z czymś problem to pytaj
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:43) powodzenia :)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:44) witaj kkuchnia w smacznym gronie :)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:45) Figielku, mam takie propozycje na prezent z okazji 45-lecia ślubu:
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:46) wycieczka (autokarem, samochodem) w jakieś piękne miejsce ;)
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:47) obiad w restauracji
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:49) własnoręcznie wyhaftowaną serwetę na stół
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:49) bilety do teatru
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:51) zegar?
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:54) bukiet z 45 dużych czerwonych róż
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:55) Ich zdjecie ślubne powiększone lub przerobione...
@  Dorota : (24.05.2012 - 12:57) 2 urocze filiżanki ;)
@  figiel : (24.05.2012 - 21:45) Witam !! Dziękuję za ciekawe propozycje :shock: , wykorzystam na pewno w przyszłości , bo uroczystość już się odbyła w minioną sobotę :)
@  figiel : (24.05.2012 - 21:45) Pozdrawiam i miłego wieczorku ;)