Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ciepłe Dania Jednogarnkowe


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 marika

marika

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 21.08.2006 - 20:42

Witam!!! Poszukuję przepisów na dania jednogarnkowe nadające się do podania na imieninach czy urodzinach typu Bogracz, fasolka po bretońsku, bigos itp. Bardzo preoszę o pomoc!!! :mrgreen:

#2 Marcin

Marcin

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 820 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ożarowice

Napisano 21.08.2006 - 21:50

Na naszym forum znalazłem przepis Joli_A. :

Bogracz

W jednym garnku dasz też radę zrobić:

Bigos bez kapusty
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#3 Dorota

Dorota

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5695 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląsk ;)
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 21.08.2006 - 22:11

Ja zaproponuję takie dania z naszego forum:

:mrgreen: bigos po cygańsku

:oops: cukinia a’la bigos

:D gulasz meksykański

:oops: gulasz z maślaków

:P bogracz

:P potrawka z piersią z kurczaka

:D leczo z cukinii

:oops: leczo paprykowe

:P fasolka z kiełbasą

:D fasolka po andaluzyjsku

:shock: krokiet babuni (danie może nie jednogarnkowe - ale na przyjęcia polecane :oops: )

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 5640). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1470). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...


#4 marika

marika

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 24.08.2006 - 17:03

Dziękuję bardzo !!!! :mrgreen: Znajoma podała mi przepis na potrawkę z kurczaka ala flaki: gotujemy kurczaka z marchewką, selerem i pietruszką. Następnie rozbrabniamy kurczaka a warzywa trzeba przetrzeć na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do wywaru dosypujemy przyprawy do falaków doprawiamy solą i pieprzem. Można też zagęścić mąką lub śmietanką. Wypróbowałam naprawdę smaczne!!!

#5 Marcin

Marcin

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 820 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ożarowice

Napisano 24.08.2006 - 22:47

Tak trochę poza tematem: swego czasu kupiłem parę razy taką pastę do chleba "Mintaj a'la łosoś" :mrgreen: Ciekawie brzmią tego typu nazwy :shock: Ale jak smakuje jak flaki to ja się piszę na tego kurczaka (chociaż ogólnie nie lubię) :oops:
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#6 zuziorek

zuziorek

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 729 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Trójmiasto

Napisano 30.08.2006 - 18:55

witam! Polecam żeberka na kapuście: 1 kg kapusty kiszonej pokroić , zalać wodą i duśić ok 30 min ok 1kg żeberek: pokroiś na kawałki wielkości 2 kostek, povegetować, obsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Dusić aż żeberka zmiękną cały czas pamiętając by dolewać troszkę wody i mieszać by nie przywierała kapusta. Zgasić ogień i dodać worek kaszy jęczmiennej, przykryć garnek przykrywką i poczekać aż kasza wchłonie całą wode. gotowe do podania. Smacznego!





Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!