Spróbuję jutro ten przepis, bo mam multum śliwek węgierek, ale wydaje mi się, że w przepisie jest za dużo kakao...
Nutella Ze śliwek
Rozpoczęty przez Janka, 28.08.2006 16:20
115 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18.09.2009 - 22:31
Napisano 18.09.2009 - 23:00
Kwestia gustu,zawsze tyle dawałam i było ok.Pisałam wczesniej że teraz zmniejszyłam ilość kakao o połowę,ale dodałam 2 czekolady gorzkie.
Domownicy stwierdzili że jest jeszcze lepsze
Domownicy stwierdzili że jest jeszcze lepsze
Napisano 27.09.2009 - 10:33
robiłam wczoraj nutelkę. Pycha!!! Ale następnym razem jak będę robić dam troszę mniej kakao. dzięki za przepis. pozdr.
Napisano 29.09.2009 - 14:50
Ta nutella jest świetna! Na początek zrobiłam dokładnie według przepisu i... rozeszła się jak świeże bułeczki
Za drugim razem zrobiłam już z podwójnej porcji i zmodyfikowałam nieco przepis zamiast kakaa i czekolady dodałam tylko czekoladę 4 tabliczki gorzkiej. Dżemik wyszedł rewelacyjny! Polecam!
BeaGa wypróbowałam Twoją improwizację. Świetny pomysł. Mój mąż był zachwycony (a to nie lada łasuch
)
BeaGa wypróbowałam Twoją improwizację. Świetny pomysł. Mój mąż był zachwycony (a to nie lada łasuch
Napisano 29.09.2009 - 20:54
Robiłam już różne warianty,ostatnio dawałam pod koniec smażenia zmielone orzechy(średnio zmielone)i czekoladę.
#112 Gość_nineczka1_*
Napisano 02.10.2009 - 00:04
PYCHOTKA!!!Polecam Wszystkim przepis pani Janki.POZDRAWIAM
Napisano 02.10.2009 - 01:23
Dziewczyny ja dopiero zamykam słoiki ze samym kakao >>> i co mam teraz otwierać
Proszę więcej mnie nie podpuszczać, bo nie ręczę za siebie
Dzieci już zaklepały połowę słoików
teraz pora na leczo
Proszę więcej mnie nie podpuszczać, bo nie ręczę za siebie
Dzieci już zaklepały połowę słoików
Napisano 17.09.2011 - 19:08
No i ja wreszcie zrobiłam-na próbę z 1,5 kg śliwek.Następna porcja będzie z kakao+czekolada.A przepis Janki poszedł w "świat".
Napisano 19.09.2011 - 15:12
Basiu mam nadzieję, że Ci zasmakuje 
Dla nas jest pyszna, na kanapki i do ciasta
Dla nas jest pyszna, na kanapki i do ciasta
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 19.09.2011 - 15:27
Pyszna jest!Już sobie wyobrażam smak rogalików z tą czeko-śliwką.