ina12 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 8 liści kapusty białej lub włoskiej 8 cieńkich plastrów mortadeli lub innej grubej kiełbasy 20 dag pieczarek, cebula, łyżka tłuszczu sól, pieprz Sos: 1 szklanka wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 kostka rosołu drobiowego 1/2 szklanki śmietany 1 łyżka maki, sól i pieprz natka pietruszki Liście przygotować jak na gołąbki, na każdy położyć plaster kiełbasy i pieczarki usmażone z cebulą doprawione solą i pieprzem, liscie zwinąć w rulon. Ułożyć w naczyniu do pieczenia, podlać wodą, posolić, dodać tłuszcz. Dusić lub piec jak gołąbki. Szklankę wody zagotować z łyżką koncentratu pomidorowego, kostką rosołową z drobiu i podprawić śmietana wymieszaną z mąka. Roladki polać sosem i posypać natką pietruszki. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.