Przepisy Extra
Przepisy Do Mikrofalówki
Napisano 31.03.2007 - 19:05
Napisano 31.03.2007 - 19:55
Napisano 31.03.2007 - 20:02
Napisano 01.04.2007 - 00:40
Ja mam mikrofale i korzystam z niej bardzo duzo i nie tylko do pogrzewania i odmrażania.Gotuje ziemniaki obrane lub na sałatke w łupinach gotuje zupy niektóre napewno korzystam z niej jak robie gołąbki to liście kapusty odgotuje w mikrofali mam odpowiednie garki do niej. Jeśli kogos to ineresuje moge podać przepisy
Napisano 01.04.2007 - 01:00
Napisano 01.04.2007 - 11:06
Podaje jeden z wielu przepisów do mikrofali
ZUPA JARZYNOWA Z SEREM
SKŁADNIKI:
20g MASŁA
1,5LITRA BULIONU Z KOSTEK ROSOOWYCH 2 KOSTKI
LIŚĆ LAUROWY
SÓL,PIEPRZ
50 g TWARDEGO ŻÓŁTEGO SERA(ŚWIEZO STARTE
60g ZIEMNIAKÓW
60gSELERA
60g PORY
60g MARCHWI
CEBULE
WYKONANIE
ZIEMNIAKI,POR,SELER,MARCHEWI CEBULE OBRAĆI DROBNO POKROIĆ.WARZYWA I MASŁO WŁOŻYC DO WYSOKIEGO NACZYNIA I POD PRZYKRYCIEM GOTOWAĆ 5MIN (600W).NASTĘPNIE ZALAĆ BULIONEM(ROZPROWADZONYM W GORONCEJ WODZIE) ,dodać liśc laurowy I GOTOWAĆ 10 MIN(600W). PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.POSYPAĆ ŻÓŁTYM SEREM I WSTAWIĆ ZUPE NA 1 MINUTE.(500W)
życze powodzenia ainoh7 mam tez prezentacjie zrobiona jak należy korzystac z mikrofali opracowaną skrótowo z ksiązki ale to tylko mozna przesłać e m-mailem
Napisano 01.04.2007 - 12:28
Napisano 01.04.2007 - 16:09
nie moim celem jest przekonywanie kogokolwiek do używania mikrofali.Ale nie ukrywam ze bardzo chciałam ja mieć i kupiłam LG z funkcjami na widocznym miejscu.Dużo dowiedziałam sie jak działa i co można wszystko zrobic od P.Katarzyny Pospieszyńskiej jeszcze wtedy kiedy prowadziła program właśnie jak użytkowac mikrofale wydała równiesz ksiązki na ten temat.
pisze to dlatego ze Halinka zrezygnowała z jej użytkowania może jeszcze powrócisz do niej buziaczki
ZAPIEKANKA Z
ZIEMNIAKÓW
Ilość porcji: 4
Składniki:
800 G ZIEMNIAKI
70 G ŻÓŁTY ser EMENTALSKI
150 ML ŚMIETANA
1 ŁYŻKA MASŁO
SÓL,PIEPRZ,GAŁKA MUSZKATOŁOWA,PAPRYKA
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry.Wymieszać z przyprawami.Naczynie do zapiekanek wysmarować masłem i ułożyć w nim połowę utartego sera,następnie ułożyć pozostałe ziemniaki i resztę sera.Polać śmietaną. Zapiekać przy mocy 600 W 18 minut.
Napisano 01.04.2007 - 19:15
Mikrofalówka jest dlatego że syn otrzymał ją w prezencie. Na ten temat też bardzo poinformował nas DeLagre on jest obeznany w różnych tematach z dowodami włącznie. Ja też nikogo nie mam zamiaru przekonywać, to jest każdego inwidualna sprawa.
Pozdrawiam
Napisano 02.04.2007 - 09:04
Napisano 03.04.2007 - 21:47
przeslij prosze te prezentacje..
moój mail: ainoh7@gazeta.pl
dzieki
#27 Gość_xoyo_*
Napisano 24.09.2007 - 19:05
Ja mam podobny problem, tylko że w drugą stroną. Niedawno zacząłem nową (pierwszą) pracę.
W pracy mamy do dypozycji mikrofalówkę. U mnie w domu nie posiadamy takiego urządzenia.
Czasem mam ochotę zjeść w pracy coś na ciepło, a przecież nie będę nic tam gotował.
Dlatego zwracam się do Was z uprzejmą prośbą żebyście mi doradzili co takiego można sobie
przyrządzić w domu i na podgrzać w pracy. Ja myślałem o tostach, hot-dog, może leczo.
Ile takie potrawy należy podgrzewać i z jaką mocą???
Pozdrawiam,
Jarek
#28 Gość_mojek_*
Napisano 12.04.2008 - 19:39
Użytkownik DeLarge dnia 13.02.2007, 01:05 napisał
jutro dopisze coś więcej na ten temat...(jeśli znajdę czas)
pozdrawiam
Tekst z nitrosaminaminami naprawde mnie rozbawił
Nie prawda że mikrofale zabijają bakterie, totalna bzdura. Zabic je moze tylko temperatura ale i tak zistaja ich przetrwalniki - jest to tzw dezynfekcja. Sterylizacja jest procesem długotrwałym i wymagajacym specjalnych urządzen, jak dotąd nie wymyslono nic leprzego niż autoklaw - coś w rodzaju szybkowaru:)
Nie ma naukowych badan potwierdzających szkodliwośc mikrofal, ale oczywiście narażanie sie na ich działanie jest szkodliwe. Razszczelnienie mikrofali?????
Raczej sie to nie zdaza, testy naukowe niemieckiej organizacji konsumentow badało mikrofale sprzed skilkunastu lat i nie stwierdziły odchyleń od normy.
A i jeszcze jedno, jesli ktoś twierdzi, że mikrofale po otwarciu drzwi i ustaniu pracy mikrofali znajduja sie jeszcze w jej wnetrzu to nie wi oczym mówi, to tak jakby twierdzić, że po zgaszeniu światła w pokoju przez chwilę jest jeszcze jasno;)
pozdrawiam, czasem warto przeczytać coś wiecej niż tylko jedna opinia:)
Napisano 15.04.2008 - 22:34
Napisano 16.04.2008 - 01:35
W szpitalu jak Kubuś był na wcześniakach to pielęgniarko podgrzewały w mikrofali mleko w butelkach .
Już nawwt na słoiczkach bobo vity piszą by podgrzewać w kąpieli wodnej lub w mikrofali ,więc jeśli maluchom można to nam też