ina12 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 3 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki kremówki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 małej torebki cukru waniliowego Żóltka ubić na parze z cukrem. Trochę czekolady odłożyć do dekoracji, resztę roztopić z masłem, dodać kawę, ubite żółtka i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ubić śmietanę z cukrem pudremi cukrem waniliowym. Schłodzony mus przed podaniem przybrać bitą śmietaną i wiórkami czekolady. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Ale pysznie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.