Pączuszek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Ciasto składnik; 8 jaj 1 szk. mąki 1 szk. mąki ziemniaczanej 1 szk. cukru 1 szk. maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie; Białka ubić na pianę , dodać cukier i żółtka ciągle ubijać na koniec dodać mąki , mak i proszek do pieczenia lekko wymieszać. Upiec ciasto w tradycyjnej blaszce. Masa; Krem karpatka 5 minut 1 łyżka kawy naturalnej 1 łyżka kawy kapucino smak dowolny 1 kostka masła Wykonanie Krem zrobić według przepisu na torebce ,dodać kawy i jeszcze trochę ubić. Masło utrzeć i dodawać po trochę do kremu. Ostudzone ciasto przekroić na połwę, nasączyć dobrze pączem kawowym nałożyć 2/3 kremu na to drugie ciasto nasączone i resztę kremu. Na krem układać bezy [ można pokruszyć wtedy lepiej kroić ]. Na wierzch polać polewą czekoladową w esy floresy . Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 bardzo ciekawy przepis muszę wypróbować tylko mam pytanie ,czy w kremie dodaje sięmasło do masy karpatkowej czy odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Masło dodawałam do kremu tak jak w przepisie. Proszę spróbować moim domownikom bardzo smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.