Skocz do zawartości

Piernik Teściowej Anitki


Pola Połetek

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 4 szklanki mąki 6 jajek 1 i 1/2 szklanki miodu 3 łyżeczki cynamonu 20 dkg orzechów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 6 łyżek oliwy 4 łyżki kawy rozpuszczonej w 1 i 1/2 szklanki wody 2 łyżki rumu skórka pomarańczowa Mąkę przesiać, wymieszać z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Jaja w całości ubić na pianę, dodać ciekły miód i oliwę. Powoli wlać kawę rozpuszczoną w wodzie i wsypać mąkę. Wymieszać wszystko mikserem, dodać rum, skórkę pomarańczową i orzechy. Piec w prostokątnej blaszce około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.