Extra Przepisy
Polewa Do Pampuchów/ Parowanców/ Naleśników.
Rozpoczęty przez basga, 18.12.2006 16:10
17 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18.12.2006 - 16:10
pampuchy polewam czymś takim:maselko roztapiam na patelni,dodaję dowolny dżem i śmietane.wszystko się pięknie rozpuści i zrobi się fajna polewa.
Napisano 22.12.2006 - 08:17
ja jadam pampuchy z sosem pieczeniowym a raz na wielki dzwon zdarzy mi się je zjeść ze śmietaną
Napisano 30.12.2006 - 14:09
Ja lubie pampuchy z sosami typu np. meksykański. Oczywiście wcześniej sos nalezy podgrzać w garnku. Zimny jest niesmaczky
Napisano 30.12.2006 - 23:36
A ja pampuchy polewam sosem truskawkowym (zmiksowane truskawki + śmietana i cukier)
Napisano 31.12.2006 - 00:12
Napisano 01.01.2007 - 18:11
Witam
Co to takiego te"pampuchy",gdzie mozna znalesc przepis?
Co to takiego te"pampuchy",gdzie mozna znalesc przepis?
Napisano 01.01.2007 - 19:01
Napisano 01.01.2007 - 20:36
Dzieki DeLarge
U nas na Slasku to tak jak wczesniej ktos napisał mowi sie ,ze to "kluski na parze"
Zawsze zajadam sie nimi na słodko,-z cukrem,masełkiem i cynamonem,z budyniem-moje dzieci uwielbiaja,albo nadziewane-jagodami-pychotka
ale nigdy nie jadłam z sosami na ostro np...musze wypróbowac
U nas na Slasku to tak jak wczesniej ktos napisał mowi sie ,ze to "kluski na parze"
Zawsze zajadam sie nimi na słodko,-z cukrem,masełkiem i cynamonem,z budyniem-moje dzieci uwielbiaja,albo nadziewane-jagodami-pychotka
Napisano 04.01.2007 - 22:33
pyszne są z gulaszem z mięska wieprzowo-wołowego i z kapustą zasmażaną. Pycha
Napisano 07.01.2007 - 15:11
a jeszce zapomniałam, aby były bardziej dietetyczne do ciasta dodaję ze dwie łyżki otrąb.
Napisano 21.01.2007 - 21:41
a jeśli sie tyczy naleśników to ostatnio miałem okazję je jeść ze szpinakiem...dla mnie były świetne, z resztą Marcin też jest chyba ich oddanym zwolennikiem
Napisano 24.01.2007 - 11:06
Potwierdzam
Naleśnikom ze szpinakiem mówię twarde i zdecydowane raczej TAK
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3300). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 24.01.2007 - 15:39
Pampuchy żeberka w sosie i kapustka biała zaprawiana koncentratem pomidorowym.... mniam
Napisano 25.01.2007 - 10:46
Witajcie!!!
Parowańce lub jak u mnie w domu zawsze mawialiśmy bułki na parze, zawsze jadłam z polewą jagodową lub truskawkową, zazwyczaj mama robiła je latem bo najlepsza polewa była ze świerzych owoców, natomiast nie wiedziałam, że są dobre z ostrymi sosami i mięskiem.
Będę musiała kiedyś spróbować. Co do naleśników to ja lubię i z serem i dżemem polane polewą owocową, z mięsem(krokiety), mój mąż tylko i wyłącznie z dżemem. Co do naleśników ze szpinakiem, moja teściowa raz je robiła i wszyscy zachwalali jakie one są dobre, niestety nie próbowałam bo nie za bardzo lubię szpinak, ale może kiedyś się skuszę jak mówicie, że są takie dobre.
Pozdrawiam
Amelia
Parowańce lub jak u mnie w domu zawsze mawialiśmy bułki na parze, zawsze jadłam z polewą jagodową lub truskawkową, zazwyczaj mama robiła je latem bo najlepsza polewa była ze świerzych owoców, natomiast nie wiedziałam, że są dobre z ostrymi sosami i mięskiem.
Pozdrawiam
Amelia