Witam ,może Basiu chodzi Ci o ciasto które kiedyś podałam właśnie z galaretką i bez żółtek-jest pyszne i masy jest dość sporo-wychodzi pełna blaszka.
Szukaj pod tytułem cytrynowo-śmietanowe...polecam gorąco.
Extra Przepisy
Cytrynka
Rozpoczęty przez apsik, 18.12.2006 18:45
70 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27.09.2009 - 17:19
Napisano 04.10.2009 - 22:33
Ciasto bardzo pyszne, nie mialam herbatnikow i dalam biszkopty.Przepis juz w obiegu, zasluguje na 6. Pozdrawiam
halus43
Napisano 03.11.2009 - 21:45
I oto wypiek mojej kolezanki z pracy Agi...wlasnie z Nia miedzy innymi podzielilam sie tym przepisem i nie tylko ...apsik czyli Eli jesli moge tak pisac .. bardzo pyszne to ciacho.
Aga ale nadrabiasz... super wyszedł Ci ten wypiek.
Aga ale nadrabiasz... super wyszedł Ci ten wypiek.
halus43
#65 Gość_mika-i_*
Napisano 13.11.2009 - 23:25
Jestem nowa na tym forum. Piekłam to ciacho i było bardzo pyszne, bardzo szybko zniknęło ze stołu. Dzieki z afantastyczne przepisy.
Napisano 16.11.2009 - 11:52
Cieszę się ,że ciacho smakuje i nie miałam jeszcze okazji powitać na forum Twojej znajomej Halinko-więc robię to teraz i witam Cię serdecznie Ago -jeśli tak można.Fajnie ,że dzielicie się dalej przepisami.
#68 Gość_dalutka_*
Napisano 06.12.2009 - 15:27
...u mnie w domu tez uwielbiają to ciasto , warto je upiec...
Napisano 06.12.2009 - 15:42
Elu na mikołajki pewnie te pyszności,zgadza się ciasto jest pyszne a w Twoim wykonaniu jak zawsze cudnie się prezentuje-pozdrowionka
Napisano 17.09.2010 - 13:11
Ja bardzo czesto robie Cytrynke
moja rodzina ja uwielbia. Dzis zrobilam na urodziny dla cioci,po poludniu bedzie konsumpcja
polalam jak zawsze polewa czekoladowa i na wierzch zrobilam kandyzowana cytryne + posypalam zlotymi perelkami cukrowymi.
tak wyszlo:
polalam jak zawsze polewa czekoladowa i na wierzch zrobilam kandyzowana cytryne + posypalam zlotymi perelkami cukrowymi.
tak wyszlo:

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.
Napisano 18.08.2011 - 13:50
Witam, upiekłam to ciasto - wyszło super 
Dobrze schłodzone fajnie orzeźwia
Polecam i dziękuję za przepis
Dobrze schłodzone fajnie orzeźwia
Polecam i dziękuję za przepis
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...