Extra Przepisy
Smażę Przed Użyciem
Rozpoczęty przez basga, 21.12.2006 08:34
17 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21.12.2006 - 08:34
aby zupa ogórkowa miała super smak i aromat,starte ogórki lub taki przecier ze słoiczka podsmażam na patelni,tak samo robię w przypadku pomidorowej-koncentrat też podsmażam.
Napisano 22.12.2006 - 07:05
ze szczawiem na zupke szczawiowa rowniez
Napisano 12.03.2007 - 16:30
O podsmażaniu koncentratu i szczawiu wiedziałam,ale o ogórkach to nie wiedziałam i przy następnym gotowaniu muszę wypróbować ten patent,może się sprawdzi i na dobre wejdzie do jadłospisu.Ja gotuję ogórkową z ogórków utartych takich ze słoiczka,które robię jak jest sezon na ogórki.
POZDRAWIAM!!!
Napisano 12.03.2007 - 17:10
Ja natomiast o podsmazaniu ogorkow wiedzialam,gdyz sama podsmazam,
natomiast o podsmazaniu pomidorow czy szczawiu nie slyszalam.
Dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam!!!
natomiast o podsmazaniu pomidorow czy szczawiu nie slyszalam.
Dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam!!!
Napisano 12.03.2007 - 17:41
Moja babcia właśnie smaży tarte ogórki, i zupa wychodzi rzeczywiście dobra, ja natomiast nigdy o smażeniu ogórków nie słyszałam
...ale teraz wiem, że watro
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 12.03.2007 - 20:25
Ja też nie słyszałam i teraz zawsze będę podsmażała. Dziękuję i pozdrawiam.
Pozdrawiam
Napisano 12.03.2007 - 21:55
no dobra ale na czym to smażyc te ogórki albo koncentrat?
Napisano 12.03.2007 - 22:29
Wystarczy odrobina oliwy lub oleju,chodzi o wydobycie aromatu z ogórków czy przecieru.
Napisano 12.03.2007 - 22:35
Ja robiąc fasolkę po bretońsku również podsmażam przecier pomidorowy z kiełbaską i cebulką - dodaję na koniec i krótko karmelizuję. Jest to rada Macieja Kuronia.
Napisano 12.03.2007 - 22:43
dobrze wiedzieć
trzeba koniecznie wypróbować. Dzięki za radę Pozdrawiam
Napisano 13.03.2007 - 12:24
Cześć dziewczyny, ja również podsmażam koncentrat pomidorowy na odrobinie masła. Faktycznie zupka smakuje jak ze świeżych pomidorów.
Napisano 21.03.2007 - 11:28
Dzisiaj na obiad ugotowałam zupę ogórkową i podsmażyłam ogóreczki jak mówiła Basga i przy podsmażaniu był super zapaszek,a i w smaku zupa ma lepszy smak niż jak robiłam do tej pory.Dziękuję Basga za poradę
POZDRAWIAM!!!
Napisano 21.03.2007 - 17:24
Ja też wcześniej podsmażam starte ogórki ale robię to na łyżce masła. Dodatek masła powoduje, że zupa zdecydowanie zyskuje na smaku i zapachu.
Syn się żeni, i bierze udział w konkursie, może wygrać kuchnię:) Zagłosuj: http://promocje.ikea...9d8cd46b76.html
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Napisano 24.03.2007 - 04:30
Ja robie tak samo jak Renia, czyli podsmażam na masełku, zupka bardzo zyskuje pozdrawiam Magdalena!!!
Napisano 02.04.2007 - 23:00
Koncentrat pomidorowy zawsze podsmażam, ale o podsmażaniu ogórków nie słyszałam do tej chwili.