Skocz do zawartości

Jabłecznik Na Zimno


kate_76

Rekomendowane odpowiedzi

1.5 kilograma jablek 0.5 kostki palmy 1 jajko 5 lyzek cukru pudru galaretka agrestowa 4 lyzki zelatyny galaretka owocowa na wierzch,biszkopty Jablka obrac ,zetrzec i przesmarzyc na dzem ,do goracych wsypac zelatynei sucha galaretke agrestowa,i cukier puder,dobrze wymieszac.Przestudzici dodac margaryne,jajkoi rozetrzec mikserem.Wylozyc na biszkopty i zalac galaretka, mozna zaoszczedzic czasu i uzyc gotowego musu jablkowego,jezeli jest z cukrem to nie dodajemy juz tych 5 lyzek .Najlepiej jest zrobic na noc aby biszkopty zmiekly pozdrawiam i zycze smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Robie podobny jablecznik (to moj ulubiony), z tym ze na spod klade upieczony biszkopt na to masa jablkowa (usmazone jablka z rodzynkami i galaretka w proszku, czasmi dodaje dojrzalego banana, ma wtedy lepszy smak),a na mase klade bita smietane (z zelatyna) i posypuje czekolada. Pycha ;) :mrgreen: :?:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.