- (4 stron)
- 1
- 2
- 3
- >
- Ostatnia »
Zmywarka Do Naczyń czy ktoś ma i moze powiedziec o funkcjonalności?
Napisano 27.02.2007 - 10:45
Napisano 27.02.2007 - 12:27
Pozdrawiam
Napisano 27.02.2007 - 14:58
Nie wyobrażam sobie bez niej życia !!!
Skończyły się stosy nieumytych "garów" po obiedzie czy imprezie. Brudne naczynia lądują od razu w zmywarce a jak się tylko zapełni włączam ją a umyte, wysuszone i błyszczące naczynia wkładam na swoje miejsca.
W przeciwieństwie do M@łgosi myję w niej wszystko. Mam garnki INGENIO, które nadają się do mycia mechanicznego. Nie jestem również zwolenniczką jakiejś malowanej porcelany więc nie mam problemu z zastanawianiem się czy "przeżyją" w zmywarce.
Dość długo zastanawiałam się nad marka i funkcjami tych urzędzeń ...
Moja zmywarka to BOSCH (45cm) - zajmuje niewiele miejsca i korzystam z jej usług bardzo często.
Napisano 27.02.2007 - 15:19
My co prawda zmywarki nie mamy, ale również uważam ją za przydatne urządzenie. Na pewno zmywanie naczyń może zająć dużo czasu - a zmywarka może go z pewnością oszczędzić (o ile faktycznie dobrze wykonuje swoje zadanie).
Zmywarkę posiadamy w pracy i jest tutaj z pewnością niezbędnym meblem.
Pozdrawiam
Marcin
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili aż 2203). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 27.02.2007 - 15:33
Użytkownik Bernimek dnia 27.02.2007, 13:58 napisał
Nie wyobrażam sobie bez niej życia !!!
Skończyły się stosy nieumytych "garów" po obiedzie czy imprezie. Brudne naczynia lądują od razu w zmywarce a jak się tylko zapełni włączam ją a umyte, wysuszone i błyszczące naczynia wkładam na swoje miejsca.
W przeciwieństwie do M@łgosi myję w niej wszystko. Mam garnki INGENIO, które nadają się do mycia mechanicznego. Nie jestem również zwolenniczką jakiejś malowanej porcelany więc nie mam problemu z zastanawianiem się czy "przeżyją" w zmywarce.
Dość długo zastanawiałam się nad marka i funkcjami tych urzędzeń ...
Moja zmywarka to BOSCH (45cm) - zajmuje niewiele miejsca i korzystam z jej usług bardzo często.
Proszę napisz jakie jest zużycie wody w twojej zmywarce ,jak to jest z czasem trwania takiego jednego mycia.Czy nie pozera dużo prądu?Jakich środków najlepiej używac do niej-mam na myśli środki myjące.czy za każdym razem kiedy masz góre naczyn myjesz w zmywarce czy mając taki sprzęt zdarzy ci sie ze jednak wracasz czasem do mycia ręcznego?Jak często jej używasz tzn czy np.raz dziennie nastawiasz takie mycie ,czy może rzadziej? Proszę odpisz mi na nurtujące mnie pytania.POZDRAWIAM
Napisano 27.02.2007 - 16:36
Użytkownik aneta583 dnia 27.02.2007, 14:33 napisał
Proszę bardzo oto przegląd programów Mojej zmywarki:
1. zmywanie wstępne
czas: 20 minut,
zużycie energii w Kwh: 0,10
zużycie wody w litrach: 4
- nie używałam jeszcze tej funkcji dlatego, że Moja zmywarka posiada program "zmywanie w koszu górnym lub dolnym" i to w zupełności wystarcza i zmywanie wstępne jest niepotrzebne,
2. szybki 35st.C
czas: 30 minut,
zużycie energii w Kwh: 0,50
zużycie wody w litrach: 10
- to jest program, którego używam jeśli od razu zapakuję szczelnie zmywarkę,
3. łagodny 40st.C
czas: 71 minut,
zużycie energii w Kwh: 0,70
zużycie wody w litrach: 14
- do mycia szkliwa,
4. ECO 50st.C
czas: 155 minut,
zużycie energii w Kwh: 0,80
zużycie wody w litrach: 13
- jak sama nazwa wskazuje program ekonomiczny, do średnio przybrudzonych naczyń,
5. normalny 65st.C
czas: 140 minut,
zużycie energii w Kwh: 1,35
zużycie wody w litrach: 18
- programu należy używać do naczyć, które są dość mocno zabrudzone,
6. intensywny 70st.C
czas: 103 minut,
zużycie energii w Kwh: 1,40
zużycie wody w litrach: 20
Nie wydaje mi się aby to pożerało dużo prądu w porównaniu z przepływowym ogrzewaczem wody (5 kWh), którego używałam to z pewnością mniej.
Używam tabletek do mycia (niekoniecznie tych, które są tak szeroko reklamowane). Najlepsze są niemieckie!
Zaraz na początku kupna tego urządzenia trzeba zainwestować w porządną sól specjalną i płyn do nabłyszczania. Naprawdę nie polecam na tym oszczędzać.
Nie zdarzyło mi się jeszcze, abym od momentu posiadania zmywarki myła naczynia. Od razu brudne naczynia lądują w zmywarce, a jak się napełni to ją po prostu włączam bądź nastawiam ją np. wieczorem (ma opóźnienie czasowe) i rano mam czyste naczynia. W trakcie imprezy zdarza się, że myje dwa razy, ale używam szybkiego programu.
Bardzo różnie ale średnio co dwa dni ...
Moja decyzja kupna zmywarki polegała na tym, iż najpierw wytyczyłam sobie pewne potrzeby, które musiała mieć zmywarka! Potem szukałam odpowiedniej marki i modelu jeśli spełniało w/w cele to szukałam dodatkowych funkcji, które byłyby wogóle dla mnie użyteczne. Nie widzę potrzeby przepłacania, bo wiadomo za dodatkowe programy płaci się dodatkowe pieniądze. Jednak nie zawsze jest to potrzebne.
Napisano 27.02.2007 - 16:40
Lecz byłam nieugięta! Wyrzuciałam po prostu jedną szafkę 45cm i jak ulał pasuje Moje urządzonko!
Napisano 27.02.2007 - 17:40
Napisano 27.02.2007 - 17:50
Użytkownik basga dnia 27.02.2007, 15:37 napisał
Tak.
Na szybko włożyłam jakiś słoik po majonezie z etykietką papierową. Część tej etykiety przylgnęła bardzo mocno do talerza deserowego. Dopiero po długim odmakaniu w wodzie pozbyłam się jej z talerzyka ...
Napisano 27.02.2007 - 18:02
- (4 stron)
- 1
- 2
- 3
- >
- Ostatnia »