Skocz do zawartości

Zmywarka Do Naczyń

49 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy masz/polecasz zmywarkę? (46 użytkowników oddało głos)

Czy posiadasz zmywarkę do naczyń?

1. Tak (19 głosów [41.30%])

Procent z głosów: 41.30%

2. Nie (27 głosów [58.70%])

Procent z głosów: 58.70%

Czy zamierzasz zakupić zmywarkę do naczyń?

1. Tak - jak najszybciej (6 głosów [13.04%])

Procent z głosów: 13.04%

2. Tak - ale nie wiem kiedy (18 głosów [39.13%])

Procent z głosów: 39.13%

3. Nie - uważam, że jest niepotrzebna (3 głosów [6.52%])

Procent z głosów: 6.52%

4. Nie - inny powód (19 głosów [41.30%])

Procent z głosów: 41.30%

Czy Twoja zmywarka spełnia swoje zadanie?

1. Tak - w 100 procentach (14 głosów [30.43%])

Procent z głosów: 30.43%

2. Tak - chociaż czasami muszę po niej poprawiać (5 głosów [10.87%])

Procent z głosów: 10.87%

3. Nie - to był zupełnie chybiony zakup (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. Nie posiadam zmywarki (27 głosów [58.70%])

Procent z głosów: 58.70%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#31 Marra

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 285 postów

Napisano 28.03.2007 - 23:19

Wyświetl postUżytkownik Marcin dnia 27.03.2007, 14:24 napisał

Marra - czy zaoszczędzić? Koszt zakupu samej zmywarki, środki do niej też trzeba kupować, myślę, że trzeba mieć trochę więcej naczyń, wodę też zużywa, no i może się popsuć. Tak więc z pewnością nie zwróci się ten zakup w miesiąc czy rok.
Dokładnie tak samo myślałam Marcinie. No ale kilka pozytywnych opini i już nachodzą cię wątpliwości, czy aby masz rację (dobra reklama dźwignią handlu). Córki rosną, bedą pomagać przy zmywaniu ;) No a wkońcu to niedługo sprzęty zastąpią nas w kuchni. Nie dajmy się!!! Czasami jest fajnie pozmywać, no i jaka satysfakcja? ;)
Pozdrowionka !!!

#32 zolza

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 30.03.2007 - 20:54

właśnie trwa budowa mojego domu, juz na wakacjach będę szczęsliwą posiadaczką kuchni moich marzeń, pierwsze co wymyśliłam to zlew pod oknem, żeby mieć ładny widok przy myciu naczyń, ale teraz wiem, że najlepszym pomysłem była zmywarka tuż obok tego zlewu :). zdecydowanie bardziej wolę obserwować moją rodzinę. A co do suszarki to jestem posiadaczką pralko-suszarki, wspaniałe urządzenie, sprawdziło się przy małych dzieciach, zanim wykosztowaliśmy się na nie były codzienne sterty prania i malutka łazienka na blokach, kompletny chaos, nic nie schło, dzieci nie miały co na siebie włożyć, a teraz - inny świat, nie ma problemu że coś nie zdążyło wyschnąć. Polecam gorąco, szczególnie przy maluchach.

#33 Gość_ania23_*

• Goście

Napisano 30.01.2008 - 13:32

Wyświetl postUżytkownik aneta583 dnia 27.02.2007, 09:45 napisał

:-D Czy któraś z Was posiada zmywarkę i jesli tak to czy moze mi powiedziec czy jest zadowolona i czy taki sprzęt warto posiadac.Zastanawiam się nad zakupem ,ale wczesniej chciałam poznac czyjeś opinie.Czy aby taki "mebel"nie stoi bezużyteczny?Zastanawia mnie tez ilośc firm tego produktu ,które sa godne polecenia?Jeśli któraś z was posiada zmywarkę to proszę doradzcie coś i napiszcie czy warto?
Według mnie jeśli nie mieszkasz sama, tylko z rodziną i masz w efekcie sporo zmywania to warto coś takiego kupić. Poza tym zmywarka doskonale sprawdza się podczas imprez, gdy trzeba szybko umyć dużą ilość garnków, talerzy, szklanek, kieliszków itd. Ja sama się teraz zastanawiam nad zakupem jakieś dobrej i taniej zmywarki. Póki co przeglądam porównywarki cen, ale jeśli macie jakieś sugestie to chętnie się z nimi zapoznam.

Pozdrawiam
Ania

#34 elzunia10

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 166 postów

Napisano 30.01.2008 - 13:54

aniu23 masz racje co do imprez ,nie mam jeszcze zmywarki,ale zamieram kupić jak bedzie przypływ gotówki,u mnie na imprezach to malkabra z tymi naczyniami,mam duża rodzine często sie spotykamy,a ja pzewaznie stoje nad zlewem,a codzień zmywam też na bieżąco to mi duzo czasu zajmuje,dlatego uważam że zmywarka to wspanoiały pomocnik w kuchni,tylko nie mam pojęcia jaką kupic,może już któraś z was ma to może cos doradzić

#35 niuniaczek

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 843 postów
  • Zainteresowania:kuchnia, malarstwo, architektura, fotografika, największa pasja - science fiction - z Star Gate-'m na czele

Napisano 30.01.2008 - 16:03

Zmywarkę posiadam jak juz pisałam i jestem nią zachwycona . Bardzo ułatwia pracę i oszczędza czas. Natomiast co do imprez to też myślałam że pomiędzy daniami, tortami szybko cos umyje - zapomnijcie. Czas pracy zmywarki w zależności od ustawionego programu wynosi od 60 min do 200 (podobnie jak pralka automatyczna). Zmywarka myje wolno cienkim strumieniem, robi przerwy (chyba na moczenie itp). Natomiast wszystkie moje naczynia lśnią jak nigdy. Jak ją pierwszy raz uruchomiłam i wyjęłam potem naczynia - szybko załączyłam ją raz jeszcze z wszystkimi pozostałymi sztućcami i talerzami, szklankami jakie miałam w domu, bo stwiwerdziałm że na tym tle sa brudne.
Mam Elektroluxa juz od roku i hula na orągło
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#36 Justyna.K

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 1182 postów

Napisano 30.01.2008 - 23:30

Nuniaczku u mnie podobnie jak pierwszy raz wyjęłam naczynia z zmywarki byłam w szoku szklanki lśniły żadnych plamek .
NAPRAWDĘ JEST OGROMNA RÓŻNICA .
Mam zmywarkę BEKO odpukać narazie chodzi jestem z niej zadowolona posiada 10 programów ale ja kożystam zazwyczaj z 3 tylko.
Programy trwają od 15 minut do 155 minut taki jest najdłuższy.
Ja zazwyczaj zmywam na program ekspresowy który trwa 58 minut a temp. jest wysoka bo 65 stopni.
Elzuniu jak przyjdzie przypływ gotówki ani się nie zastanawiaj.
Pozdrawiam
Dołączona grafika

#37 ainka1980

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 06.03.2008 - 15:54

Ja takze zamierzam kupic zmywarke ale jak bedzie przyplyw gotoweczki. Zawsze mozna wziasc czesc na raty :mrgreen:. Mysle ze zmywarka to dobry produkt i oszczednosc. Moze byc problem z ustawieniem jej w kuchni ale jak sie chce to napewno miejsce sie gdzies znajdzie :mrgreen:.

#38 kubus1842

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 03.11.2008 - 15:47

Wyświetl postUżytkownik aneta583 dnia 27.02.2007, 10:45 napisał

:) Czy któraś z Was posiada zmywarkę i jesli tak to czy moze mi powiedziec czy jest zadowolona i czy taki sprzęt warto posiadac.Zastanawiam się nad zakupem ,ale wczesniej chciałam poznac czyjeś opinie.Czy aby taki "mebel"nie stoi bezużyteczny?Zastanawia mnie tez ilośc firm tego produktu ,które sa godne polecenia?Jeśli któraś z was posiada zmywarkę to proszę doradzcie coś i napiszcie czy warto?
Ja posiadałem starą zmywarke firmy bosch ! lecz po 10 latach użytku się wysłużuła ! i sprawiłam sobe nową simensa ! i zmywarka simensa to jest najgorsze co może być poprostu nie domywa naczynia są po wyjęciu źle wypłukane itp. ! POLECAM FIRMĘ BOSCH ! KARZDY MODEL

#39 Pączek_w_Cieście

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 07.11.2008 - 13:13

ja mam niemiecką zmywarkę miele primavera i jestem bardzo zadowolona. Na sztućce ma oddzielną półkę na samej górze, na której sztućce leżą płasko i uważam to za duży plus w odróżnieniu do koszyczków i bardzo oszczędza wodę

#40 mart

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 523 postów

Napisano 08.11.2008 - 13:29

Ja mam aeg elekrtolux i jestem bardzo zadowolona,to oszczedza czas,pieniadze i nasze rece. Nie zawsze zmywarki myją tak dlugo,moja ma program szybkiego zmywania,trwa to 36minut, myje super tylko nie szuszy ale naczynia sa czysciutkie,uchylam drzwiczki i wszystko dosycha samo, bardzo dobrze sie to sprawdza w sytuacjach awaryjnych.Gdy mają być lśniące trzeba nastawic na dluzsze mycie okolo 2 godz.Przy zakupie sprawdzajcie zeby dół zmywarki (w środku)był metalowy nie plastikowy.Polecam wszystkim to urzadzenie! Dla kobiety to chyba najlepsza pomoc kuchenna jaka istnieje.
Dołączona grafika

#41 Pączek_w_Cieście

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 14.11.2008 - 16:58

zgadzam się, że ułatwia życie jak nikt. Nie zdarzyło mi się nigdy wyciągnąć niedomytych naczyń, a paskudne osady na szklankach po zmywaniu zniknęły na zawsze:)

#42 Gość_marena_*

• Goście

Napisano 11.12.2008 - 18:33

czy ktoś moze wie czy zmywarki siemensa mozna podłaczyc do ciepłej wody?tylko w opisie zmywarek Amica była o tym informacja..

#43 agadab

Stały bywalec

• Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 52 postów

Napisano 02.01.2009 - 18:20

zmywarkę kupiłam dwa miesiące temu, mam 6 osobową rodzinę, więc można sobie wyobrazić stos naczyń po obiedzie...ale teraz mogę sobie pozwolić na obejrzenie telewizji po południu zamiast dyzuru przy zlewie. zmywarka to super sprzęt ale ma jedną wadę-nie potrafi załadować się sama :)...
polecam zmywarkę Bosh, do zmywania tabletki 5 w 1 (obecnie mam 3 w 1 ale naczynia mają smugi), jesli naczynia są niedomyte to może program był za krótki, albo naczynia były za ciasno ułożone.
ale naprawdę doceniłam zalety tego urządzenia na chrzcinach córki, kiedy mogłam normalnie posiedzieć z gośćmi przy stole, a nie stać w fartuszku w kuchni...

#44 As76

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 368 postów

Napisano 02.01.2009 - 20:00

od miesiąca jestem szczęsliwą posiadaczką zmywarki Siemens.Teraz sobie życia bez tego sprzętu nie wyobrażam.
Ot szybko się człowiek do luksusu przyzwyczaja. :)
Najbardziej się oczywiście przydała na święta.
U nas w święta było ok.30 osób i wiadomo góra naczyń do mycia z tej okazji.
W trakcie imprezy wstawiałam ją 2 razy i jeszcze raz po całym zamieszaniu.
Kurczę,pierwszy raz od kilku lat siedziałam z gośćmi przy stole i jakoś czasu na wszystko było dużo....
Normalnie pierwsza impreza ,która mnie nie zmęczyła. :D

#45 Gość_katanka_*

• Goście

Napisano 28.03.2009 - 16:13

Ja natomiast mam do Was takie pytanie. Czy wkładając naczynia do zmywareczki trzeba je najpierw przemyć, żeby nie było żadnych "farfocli" (np. poprzyklejanej kapusty kiszonej), czy ona sama to zmyje?