grumko Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Składniki: Ciasto: 25 dkg mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 kostki margaryny 1 jajko 3 łyżki smietany tłuszcz do formy sól Wierzch: 25 dkg pomidorów 25 dkg parówek 15 dkg cebuli 15 dkg papryki konserwowej 3 łyżki oleju tymianek, sól, pieprz Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, dodać niezbyt twardą margarynę i posiekać z mąką szerokim nożem. Dodać śmietanę i jajko, zagnieśc ciasto, wstawić do lodówki na 30 minut. Formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasto na grubość około 1 cm, tworząc do okoła niezbyt wysoki brzeg. Placek ponakłuwać widelcem. Parówki pokroić w plasterki i ułożyć na placku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na polasterki, ułożyć na parówkach, posolić posypać pieprzem. Cebulę i paprykę cienko pokrajać i ułożyć na pomidorach, posypać przyprawami, polać olejem. Pizzę wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 30 minut., ale to zależy od piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 grumko idziesz jak burza .................. :razz: pizza zapowiada się wyśmienicie a że ostatnio mi z drożdżowego nie wyszła niewiem czemu pierwszy raz zrobiła mi się taka twarda to następna pizza będzie na twoim cieście . SMAKOWICIE WYGLĄDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Justynko polecam robiłam nie raz na kruchym cieście, warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Nie robilam jeszcze pizzy na kruchym spodzie,lecz w najblizszym czasie sprubuje.WYGLADA SMAKOWICIE. Pozdrawiam cieplutko :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Zanim dostałam super przepis na ciasto drożdżowe na pizzę to zawsze robiłam na kruchym cieście i powiem Wam,że dla nas smakowało...dobrze obłożone ciasto i super smakowało :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonka221 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Rewelacja!!!Jutro powtórka.Dziękuję,za przepis.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.