Chciałabym kupić taką foremkę ale nie wiem na jaką się zdecydować. Silikonowe, teflonowe, glinane, czy jeszcze inne? Doradźcie, proszę.
Przepisy Extra
Forma Na Muffiny
Rozpoczęty przez tutunia, 19.03.2007 19:35
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19.03.2007 - 19:35
www.tiny.pl/mhsw
Napisano 19.03.2007 - 20:51
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.2...ma_do_pieczenia
Powyżej podaję link-w Lidlu będą tanie,z kolei widziałam silikonowe ale cena około 40zł.
Jeśli często zamierzasz piec muffinki to kup silikonową-ja swoje formy powymieniałam na silikonowe i jestem bardzo zadowolona ale rzadko robię drobne ciastka ,więc taką na muffinki sobie darowałam i piekłam w metalowych foremkach na babeczki,które można wyłożyć papierowymi foremkami.
Powyżej podaję link-w Lidlu będą tanie,z kolei widziałam silikonowe ale cena około 40zł.
Jeśli często zamierzasz piec muffinki to kup silikonową-ja swoje formy powymieniałam na silikonowe i jestem bardzo zadowolona ale rzadko robię drobne ciastka ,więc taką na muffinki sobie darowałam i piekłam w metalowych foremkach na babeczki,które można wyłożyć papierowymi foremkami.
Napisano 19.03.2007 - 21:22
Ja za silikonowymi nie przepadam ze względu na brak stabilności.Piekę w czarnych powlekanych m.in w tych z Lidla.Łatwo mufiny odstają po upieczeniu.
Napisano 20.03.2007 - 07:39
To prawda-brak stabilności,zwłaszcza przy tych klasycznych prostokątnych to chyba jedyna niedogodność-ja po prostu podkładam pod nią taką cienką deseczkę na ciasto i zsuwam z niej formę na kratkę w piekarniku.
Keksówki akurat mają wzmocnione dno.
Keksówki akurat mają wzmocnione dno.
Napisano 20.03.2007 - 08:32
Dzięki Basiu za informacje o Lidlu. Od jakiegoś czasu też przymierzam się do kupienia foremek na mufinki a teraz w Lidlu rzeczywiście będą tanie.
Kupię 2 sztuki. Wyjdzie na raz 12 ciasteczek. Pa
Kupię 2 sztuki. Wyjdzie na raz 12 ciasteczek. Pa
Syn się żeni, i bierze udział w konkursie, może wygrać kuchnię:) Zagłosuj: http://promocje.ikea...9d8cd46b76.html
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Napisano 22.03.2007 - 15:51
Dzięki za rady, muszę więc wybrać się do Lidla
www.tiny.pl/mhsw