Sign in to follow this  
Followers 0

Jak Smazyc Mrozone Ryby

13 posts in this topic

Posted · Report post

prosze o rade jak smazyc mrozona rybe?Czy wczesniej rozmrazac,ja mam problem,bo zawsze mi sie rozpada dlatego pytam jak wy to robicie? elusia z gdanska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja zawsze rozmrażam, a potem osuszam papierowym ręcznikiem, dalej panierka i na patelnię.Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja również tak robię ale dużo zależy od samej ryby,czasem kupi się rybę a po rozmrożeniu okazuje się,że to są zbite razem mniejsze kawałeczki ryb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dziekuje za szbka odpowiedz.Te rozkawawkowane ryby sa najczesciej w kostkach,robie z nich mielone kotlety,ale zdaza sie,ze po rozmrozeniu wyplynie duzo wody i ryba jest sucha.Ktos mi doradzil,zeby smazyc zamrozone,ale wtedy robi sie packa i dlatego pytam was o rade. elusia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja też, tak jak dziewczyny zawsze rozmrażam rybę przed smażeniem. Zamrożonych jeszcze nigdy nie smażyłam, pozdrawiam :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No cóż,to są "uroki" mrożonych ryb,najlepiej by było kupować świeże ryby,tak jak kiedyś pisała INA ale niestety,nie zawsze to jest możliwe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja również rpzmrażam rybę a potem osuszam papierem. Sypię solą i pieprzem cytrynowym i obtaczam w mące krupczatce tylko bez jajka. Rybę,którą tak robię to moja ulubiona panga. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sypię solą i pieprzem cytrynowym

Małgosiu czy kupujesz taki pieprz czy może jakoś "przyrządzasz " go sama?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pieprz cytrynowy Kamis idealny do ryb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.