Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak Smazyc Mrozone Ryby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 elusia

elusia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 61 postów

Napisano 22.03.2007 - 10:59

prosze o rade jak smazyc mrozona rybe?Czy wczesniej rozmrazac,ja mam problem,bo zawsze mi sie rozpada dlatego pytam jak wy to robicie? elusia z gdanska

r e k l a m a

#2 baśka96

baśka96

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisano 22.03.2007 - 11:05

Ja zawsze rozmrażam, a potem osuszam papierowym ręcznikiem, dalej panierka i na patelnię.Pozdrawiam

#3 basga

basga

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3434 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 22.03.2007 - 11:09

Ja również tak robię ale dużo zależy od samej ryby,czasem kupi się rybę a po rozmrożeniu okazuje się,że to są zbite razem mniejsze kawałeczki ryb.

#4 elusia

elusia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 61 postów

Napisano 22.03.2007 - 11:30

dziekuje za szbka odpowiedz.Te rozkawawkowane ryby sa najczesciej w kostkach,robie z nich mielone kotlety,ale zdaza sie,ze po rozmrozeniu wyplynie duzo wody i ryba jest sucha.Ktos mi doradzil,zeby smazyc zamrozone,ale wtedy robi sie packa i dlatego pytam was o rade. elusia

#5 Dorota

Dorota

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4706 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląsk ;)
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 22.03.2007 - 11:32

Ja też, tak jak dziewczyny zawsze rozmrażam rybę przed smażeniem. Zamrożonych jeszcze nigdy nie smażyłam, pozdrawiam :grin:

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 6400). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1500). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...


#6 basga

basga

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3434 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 22.03.2007 - 11:36

No cóż,to są "uroki" mrożonych ryb,najlepiej by było kupować świeże ryby,tak jak kiedyś pisała INA ale niestety,nie zawsze to jest możliwe.

#7 M@lgosia

M@lgosia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 59 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Bielsko - Biała

Napisano 22.03.2007 - 11:45

Ja również rpzmrażam rybę a potem osuszam papierem. Sypię solą i pieprzem cytrynowym i obtaczam w mące krupczatce tylko bez jajka. Rybę,którą tak robię to moja ulubiona panga. :grin:

#8 baśka96

baśka96

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisano 22.03.2007 - 15:10

Sypię solą i pieprzem cytrynowym

Małgosiu czy kupujesz taki pieprz czy może jakoś "przyrządzasz " go sama?

#9 Miuriel

Miuriel

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 214 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie

Napisano 22.03.2007 - 15:24

ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko.
Dołączona grafika

#10 redcherry

redcherry

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 38 postów

Napisano 22.03.2007 - 21:17

pieprz cytrynowy Kamis idealny do ryb

#11 Doris

Doris

    Stały bywalec

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 84 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Res

Napisano 01.04.2007 - 21:57

Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :)

#12 Gość_karina.m_*

Gość_karina.m_*
  • Goście

Napisano 01.04.2007 - 23:03

:) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię.

#13 Isia555

Isia555

    Nowy forumowicz

  • Aktywni Smakowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 04.04.2007 - 12:21

witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  figiel : (01 październik 2014 - 07:28) hhmmm , przestawiają się daty tzn.na oststnich wpisach sa wcześniejsze daty i czym wyżej tym bliżej aktualnej daty :)
@  figiel : (01 październik 2014 - 07:29) co do grzybów , to narazie nie ma , czekamy :)
@  figiel : (02 październik 2014 - 14:22) witam !
@  AnnaK : (09 październik 2014 - 20:42) U nas jest sucho to i grzybów nie ma, a szkoda, bo dziś było 24stopnie i noc ciepła więc mogłyby rosnąć.
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) Witajcie wieczorową porą :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) oglądał ktoś mecz??
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) mamy kolejne zwycięstwo - pięknie! :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) Miniu mówią o lasach pyrzowickich, że tam są - były grzybki
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) mówiłaś że tam kiedyś zbierałaś ;)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) ja w tym roku na grzybkach nie byłam
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) u nas rosną tez pod modrzewiem maślaczki :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) miłej nocki dla wszystkich :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:23) witam!!! piękne zwycięstwo ...ale też i zobowiązujące :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) co do grzybów , to u nas zaczęły rosnąć prawdziwki i kożlaki ,le jest sucho w lesie , mogłoby popadać
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) miłego dnia wszystkim :)
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) witam ! jestem ciągle wylogowywana , kiedy się zaloguję, mam wiadomość -'nie masz uprawnień do tego' .....
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) może mi ktoś podpowiedzieć co się dzieje ?
@  AlicjaBar : (17 październik 2014 - 11:19) Witam tak sobie czytam o pigwie i pigwowcu ja robie od kilku lat przetwory kroje owoce zasypuje warstwowo owoc cukier jak pusci sok to do butelek a reszte podsmażam jak dżem miksuje blenderem i do słoiczków pychota na chleb
@  figiel : (17 październik 2014 - 12:15) witam ! i znowu jestem za każdym razem wylogowywana :(,jak wchodze na stronę to tylko raz po zalogowaniu
@  iwona99 : (19 październik 2014 - 13:03) witam wszystkich zapraszam na mój blog domowyprzepisy.blogspot.com