Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak Smazyc Mrozone Ryby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 elusia

elusia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 61 postów

Napisano 22.03.2007 - 10:59

prosze o rade jak smazyc mrozona rybe?Czy wczesniej rozmrazac,ja mam problem,bo zawsze mi sie rozpada dlatego pytam jak wy to robicie? elusia z gdanska

r e k l a m a

#2 baśka96

baśka96

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisano 22.03.2007 - 11:05

Ja zawsze rozmrażam, a potem osuszam papierowym ręcznikiem, dalej panierka i na patelnię.Pozdrawiam

#3 basga

basga

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3434 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 22.03.2007 - 11:09

Ja również tak robię ale dużo zależy od samej ryby,czasem kupi się rybę a po rozmrożeniu okazuje się,że to są zbite razem mniejsze kawałeczki ryb.

#4 elusia

elusia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 61 postów

Napisano 22.03.2007 - 11:30

dziekuje za szbka odpowiedz.Te rozkawawkowane ryby sa najczesciej w kostkach,robie z nich mielone kotlety,ale zdaza sie,ze po rozmrozeniu wyplynie duzo wody i ryba jest sucha.Ktos mi doradzil,zeby smazyc zamrozone,ale wtedy robi sie packa i dlatego pytam was o rade. elusia

#5 Dorota

Dorota

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4650 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląsk ;)
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 22.03.2007 - 11:32

Ja też, tak jak dziewczyny zawsze rozmrażam rybę przed smażeniem. Zamrożonych jeszcze nigdy nie smażyłam, pozdrawiam :grin:

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 6240). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1490). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...


#6 basga

basga

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3434 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 22.03.2007 - 11:36

No cóż,to są "uroki" mrożonych ryb,najlepiej by było kupować świeże ryby,tak jak kiedyś pisała INA ale niestety,nie zawsze to jest możliwe.

#7 M@lgosia

M@lgosia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 59 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Bielsko - Biała

Napisano 22.03.2007 - 11:45

Ja również rpzmrażam rybę a potem osuszam papierem. Sypię solą i pieprzem cytrynowym i obtaczam w mące krupczatce tylko bez jajka. Rybę,którą tak robię to moja ulubiona panga. :grin:

#8 baśka96

baśka96

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisano 22.03.2007 - 15:10

Sypię solą i pieprzem cytrynowym

Małgosiu czy kupujesz taki pieprz czy może jakoś "przyrządzasz " go sama?

#9 Miuriel

Miuriel

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 214 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie

Napisano 22.03.2007 - 15:24

ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko.
Dołączona grafika

#10 redcherry

redcherry

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 38 postów

Napisano 22.03.2007 - 21:17

pieprz cytrynowy Kamis idealny do ryb

#11 Doris

Doris

    Stały bywalec

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 84 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Res

Napisano 01.04.2007 - 21:57

Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :)

#12 Gość_karina.m_*

Gość_karina.m_*
  • Goście

Napisano 01.04.2007 - 23:03

:) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię.

#13 Isia555

Isia555

    Nowy forumowicz

  • Aktywni Smakowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 04.04.2007 - 12:21

witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (03 czerwiec 2014 - 14:25) teraz zimno i leje
@  Dorota : (03 czerwiec 2014 - 14:25) a na weekend zapowiadają upały i kolejne burze...
@  Dorota : (24 czerwiec 2014 - 09:26) Witajcie :)
@  Dorota : (24 czerwiec 2014 - 09:26) mamy wreszcie lato :)
@  Dorota : (24 czerwiec 2014 - 09:27) chociaż pogoda taka sobie jak na lato ;)
@  Dorota : (24 czerwiec 2014 - 09:27) u nas deszczowo, zimno...
@  Dorota : (24 czerwiec 2014 - 09:27) a u Was?
@  AnnaK : (26 czerwiec 2014 - 20:11) U nas niestety bez deszczu, a jest bardzo potrzebny. Jak ktoś ma go za dużo to bardzo proszę o przysłanie do mnie.
@  AnnaK : (26 czerwiec 2014 - 20:12) Noce są zimne 9 st.C a w dzień 20, słońce, chmury i dość silny wiatr.
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:19) Nas znowu nawiedziły upały
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:19) uffff
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:19) rano już o 8,00 jest 23 st.
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:20) potem coraz więcej i tak rośnie.... ponad 30 st
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:20) też musimy podlewać...
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:20) ale zapowiadają znowu burze...
@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:22) a ja ich nie chce i ich nie lubię :dry: :-|
@  AnnaK : (10 lipiec 2014 - 20:53) U nas też gorąco. Powyżej 30st.
@  Dorota : (17 lipiec 2014 - 22:27) u nas teraz też upały :)
@  Dorota : (17 lipiec 2014 - 22:27) prawdziwie wakacyjna pogoda :)
@  Dorota : (20 lipiec 2014 - 00:20) u nas upałów ciąg dalszy :)