elusia

Jak Smazyc Mrozone Ryby

13 postów w tym temacie

prosze o rade jak smazyc mrozona rybe?Czy wczesniej rozmrazac,ja mam problem,bo zawsze mi sie rozpada dlatego pytam jak wy to robicie? elusia z gdanska

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja zawsze rozmrażam, a potem osuszam papierowym ręcznikiem, dalej panierka i na patelnię.Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja również tak robię ale dużo zależy od samej ryby,czasem kupi się rybę a po rozmrożeniu okazuje się,że to są zbite razem mniejsze kawałeczki ryb.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

dziekuje za szbka odpowiedz.Te rozkawawkowane ryby sa najczesciej w kostkach,robie z nich mielone kotlety,ale zdaza sie,ze po rozmrozeniu wyplynie duzo wody i ryba jest sucha.Ktos mi doradzil,zeby smazyc zamrozone,ale wtedy robi sie packa i dlatego pytam was o rade. elusia

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja też, tak jak dziewczyny zawsze rozmrażam rybę przed smażeniem. Zamrożonych jeszcze nigdy nie smażyłam, pozdrawiam :grin:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No cóż,to są "uroki" mrożonych ryb,najlepiej by było kupować świeże ryby,tak jak kiedyś pisała INA ale niestety,nie zawsze to jest możliwe.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja również rpzmrażam rybę a potem osuszam papierem. Sypię solą i pieprzem cytrynowym i obtaczam w mące krupczatce tylko bez jajka. Rybę,którą tak robię to moja ulubiona panga. :grin:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Sypię solą i pieprzem cytrynowym

Małgosiu czy kupujesz taki pieprz czy może jakoś "przyrządzasz " go sama?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

:) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.