Skocz do zawartości

Jak Smazyc Mrozone Ryby


elusia

Rekomendowane odpowiedzi

ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.