Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ile to jest??Prosze o szybka odpowiedz:-)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 lebenderengel

lebenderengel

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • Lokalizacja:Frankfurt main
  • Zainteresowania:taniec,podröze,ksiazki,kino,spacery,gotowanie,milosc do zwierzat,i dobre imprezy.

Napisano 12.01.2005 - 17:03

Prosze napiszcie mi ile to jest : 15dag margaryny? 15dag maki? 15dag cukru pudru? z göry dzieki:-) pozdrawiam

#2 agnieszka

agnieszka

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 165 postów

Napisano 12.01.2005 - 20:02

margaryna....15 dag to 34 kostki a inaczej 15 łyzek,15 dag maki to niecała szklanka,troszke wiecej jak 34...a 15 dag cukru pudru to34 szklanki...po prostu....pozdrawiam

#3 lebenderengel

lebenderengel

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • Lokalizacja:Frankfurt main
  • Zainteresowania:taniec,podröze,ksiazki,kino,spacery,gotowanie,milosc do zwierzat,i dobre imprezy.

Napisano 24.01.2005 - 12:40

40 dag kokosu? 25 dag masla?

#4 agnieszka

agnieszka

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 165 postów

Napisano 24.01.2005 - 22:04

widze ze z matematyką jest u Ciebie kiepsko....ale ok...wiec przelicz to sobie inaczej....1 łyzka to 10 g kokosu a masło...hm...tez tak sie liczy 10 g to jedna łyzka....a inaczej pomysl logicznie...przewaznie jedna kostka masła to 200 g...no wiec 250 g.to bedzie 1 i 14kostki...pozdrawiam...

#5 lebenderengel

lebenderengel

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • Lokalizacja:Frankfurt main
  • Zainteresowania:taniec,podröze,ksiazki,kino,spacery,gotowanie,milosc do zwierzat,i dobre imprezy.

Napisano 25.01.2005 - 14:34

Przepraszam za te pytania,to moja cörka je napisala,bo chciala sama upiec ciasto,zrobic mi niespodzianke na urodziny.A wie ze ja tu czasem zagladam,to wykorzystala okazje.Nie chciala sie mnie zapytac,bo bym sie domyslila co chce zrobic,dlatego wolala tu na forum sie doradzic.Ma 13 lat,no i jeszcze tak dokladnie nie wie wszystkiego o pieczeniu,ale niech sie uczy:).Tylko nastepnym razem ma sie mnie zapytac,zaczym cos napisze.Czy wie pani jak mozna te posty usunac?zeby nie widnialy na forum? pozdrawiam agnes

#6 agnieszka

agnieszka

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 165 postów

Napisano 25.01.2005 - 17:40

oj nie przejmuj sie...zapewniam Cie ze niejedna dorosła osoba tez by tego nie wiedziała...dlatego zostaw w spokoju to pytanie ...w koncu od tego jest ten dział aby doradzać ...czasem słabszym....to nic złego....pozdrawiam serdecznie





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:35) Witam :)
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:36) oj oj z tym mlekiem to czasami tak jest jak potrzeba to akurat go nie ma, ale w supermarketach zawsze jest :)
@  AngelaAniela : (23 kwiecień 2014 - 14:42) Niestety, we Włoszech nie ma! Ale udalo mi się samej uzyskac substytut toffi... dziękuję jeszcze raz za przepis i serdecznie pozdrawiam ;-)