12 jajek
40 dag cieńkich parówek
30 dag chrzanu
100 ml śmietany
100 ml majonezu
pieprz, cukier
Parówki pokroić w cząstki. Śmietanę wymieszać z majonezem.
Ugotowane i obrane jajka pokroić w grubszą kostkę. Dodać chrzan,
sos majonezowy, parówki oraz przyprawy i dokładnie wymieszać.
Składniki podałam na 10 porcji, ale to jeszcze wszystko zależy od
apetytu.
Extra Przepisy
Sałatka Wielkanocna
Rozpoczęty przez ina12, 29.03.2007 23:19
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29.03.2007 - 23:19
Pozdrawiam
Napisano 30.03.2007 - 20:06
Mniam mniam chrzanik
uwielbiam go.Muszę koniecznie zrobić
tą sałatkę.Dzięki Halinko.
tą sałatkę.Dzięki Halinko.
Napisano 12.03.2008 - 22:53
Ineczko sałatka bardzo dobra
Dziękuje za kolejny ciekawy przepis i serdecznie Cię pozdrawiam
Ja dodałam tylko mniej chrzanu bo za bardzo za nim nie przepadam
Ja dodałam tylko mniej chrzanu bo za bardzo za nim nie przepadam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 21.03.2008 - 01:57
Dorotko dziękuję za wypróbowanie sałatki i również pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie.
Pozdrawiam
Napisano 14.03.2009 - 14:41
Już Wielkanoc za pasem (niecały miesiąc szybko zleci)... a ja przeglądając przepisy i szukając czegoś innego, wpadłam na tę sałatkę i przyszedł mi do głowy pewien pomysł 
Chyba zrobię tę sałatkę i zamiast zwykłego chrzanu, dodam wasabi - efekt wizualny powinien być niezwykle interesujący, bo sałatka zrobi się zielona
Żeby sałatka nie była zbyt ostra i nie miała zbyt wyraźnej nuty goryczy, jak w oryginalnym wasabi, to dodam polski chrzan z dodatkiem sproszkowanego wasabi, akurat taki kupiłam (firmy Provitus) i jest znakomity
Chyba zrobię tę sałatkę i zamiast zwykłego chrzanu, dodam wasabi - efekt wizualny powinien być niezwykle interesujący, bo sałatka zrobi się zielona
Żeby sałatka nie była zbyt ostra i nie miała zbyt wyraźnej nuty goryczy, jak w oryginalnym wasabi, to dodam polski chrzan z dodatkiem sproszkowanego wasabi, akurat taki kupiłam (firmy Provitus) i jest znakomity
Życie jest jak kuchnia - żeby coś zrobić, często trzeba pobrudzić ręce.
Napisano 24.03.2010 - 10:47
Chciałabym zrobić tą sałatkę, ale nie wiem jaka śmietana dodać???
Napisano 24.03.2010 - 11:02
Witam, ja dodałam śmietanę 18% (taką - klik)
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl