wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 :grin: Polecam wszystkim co lubią podroby :grin: -500g płuc -przyprawy: ziele angielskie,pieprz,sól lub vegeta,odrobina czosnku mielonego,majeranek,marchew, pietruszka,malutka cebulka, -woda -ziemniaki (nie pisze ile bo to zależy kto jakie gęste zupy lubi) zagotować płuca zebrać piane i dodać wszystkie przyprawy oprócz majeranku,ugotować aż bedą miękkie,wyjąć płuca na tależ pokroić w kostkę i zpowrotem wrzucić do wywaru dodać podgotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i dodać to do gotujących się płuc, gotować aż wszystko będzie miękkie. Można jak kto lubi zrobić lekką zasmażkę aby zagęścić zupę albo rozprowadzić łyżkę mąki z wodą i dolać ,zagotować i wtedy dodać dopiero majeranek,wybór zostawiam gosposią.Życze smacznego. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beata_polska1 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja ostatnio robię zupy z gotowych mrożonek,np:Hortex,wychodzą super smaczne,nie są czasochłonne i mrożone warzywa zachowują wartości odżywcze.Polecam.Beata :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 :oops: Witaj beatko_polska można i z mrożonek ale nie na tym polega sztuka gotowania ,też kupuje mrożonki ale powiem szczerze że nie przepadam za zupą zamrożoną ,warzywa są niezbyt smaczne -może komuś to smakuje ale ja polecam własnoręcznie zrobioną zupkę .Pozdrawiam. :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekwita Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 zupa na płucach i zbieranie piany nie brzmi smakowicie, ale kto co lubi.. można to ugotować na innym mięsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Można spróbować z kurczakiem (filetem), powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekwita Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 zrobiłem :) wyszła ok, tylko chyba musi być jednak jakieś tłustsze mięso. spróbuje jeszcze z jakimś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Może wieprzowinka będzie dobra - karczek lub łopatka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.