Skocz do zawartości

Napoleonka bez pieczenia


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

:) 5 szklanek mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny do pieczenia 1 torebka budyniu waniliowego 4 żółtka 2 paczki dużych krakersów (lajkonika mogą być) Przygotowanie: 4 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, margaryną. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem i mąką z żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje ( trzeba szybko mieszać bo robią się grudki)> Połowę krakersów wyłożyć na blaszce posmarowanej masłem, wylać na nie gorącą masę, i wyłożyć resztę krakersów, tak żeby nie było widać masy. można posypać cukrem pudrem i odstawić do wystygnięcia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.