8 posts in this topic

Posted · Report post

Nigdy nie wiem co mam zrobic z miesem z rosolu poniewaz moi domownicy nie lubia gotowanego miesa drobiowego wiec wykorzystalam go do pasztetu a wiec:

Ugotowac rosol najlepiej wolowo-drobiowy. Ja robie z 3 udek i 15dag. wolowiny oczywiscie warzywka duzo marchwi, pietruszka, seler, por.
Wszysko zalezy kto jakich uzywa warzyw.

Ugotowane miesko zmielic oraz wszystkie warzywa z rosolu doprawic do smaku

dodac troche majeranku 2-3zábki czosnku,natki pietruszki,wymieszac.

Dodac 2 cale jaja i 2 lyzki tartej bulki -wymieszac na koniec 1 1\2 szklanki wywaru szystko dokladnie wymieszac i piec w keksowej formie wylozonej pergaminem lub wysmarowac maslem w temperaturze 180*-200* przez 45 -50 min.do zarumienienia wierzchu pasztetu.

Naprawde super nie jest suchy fajnie mozna go rozsmarowac na chlebku.
Goraco polecam !! :razz: :razz: :razz:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

przepis naprawde wydaje sie łatwy i co najwazniejsze szybki,z pewnością ten pasztecik upieke i mam nadzieje ze i nam zasmakuje.Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jolu kuszący pasztecik – wypróbuję , tylko nie wiem czy teraz, czy na wsi, dam znać

POZDRAWIAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Witam. Też piekę taki pasztet ale dodaję podgarla ugotowanego.Wtedy pasztet sie nie rozsypuje.POzdrawiam.

post-5207-1246111678_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No i znalazłam, czego szukałam :) Ja pochłaniam wszelkie pasztety i wątrobianki - po prostu za nimi przepadam. Ale nigdy nie robiłam sama. Muszę wreszcie spróbować. Dam znać po weekendzie, jak wyszło :sad: Dzięki za przepis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pyyyyyyyychotka !!! Bardzo smaczny pasztecik :) Cała rodzinka się zajadała. Ja zawsze robiłam sałatkę, gdy zostało mięsko i warzywa z rosołu, a tym razem coś innego. Na pewno często będzie się pojawiał ten pasztecik na naszym stole :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja również bardzo lubię pasztety domowej roboty;) Jak brakuje czasu to ja zajadam sie pasztecikem leppszy chilli - zupelnie inny smak. Zbliza mi sie rodzinna uroczystosc to moze sprobuje ten Twoj pasztet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Też robię taki pasztecik jest pycha,dodaję jeszcze 30dag. wątróbki drobiowej podsmażonej z cebulką,ale to rzecz gustu co kto lubi:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.