Skocz do zawartości


Zdjęcie
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jolanta

Jolanta

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 380 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:NL.

Napisano 29.04.2007 - 22:19

Nigdy nie wiem co mam zrobic z miesem z rosolu poniewaz moi domownicy nie lubia gotowanego miesa drobiowego wiec wykorzystalam go do pasztetu a wiec:

Ugotowac rosol najlepiej wolowo-drobiowy. Ja robie z 3 udek i 15dag. wolowiny oczywiscie warzywka duzo marchwi, pietruszka, seler, por.
Wszysko zalezy kto jakich uzywa warzyw.

Ugotowane miesko zmielic oraz wszystkie warzywa z rosolu doprawic do smaku

dodac troche majeranku 2-3zábki czosnku,natki pietruszki,wymieszac.

Dodac 2 cale jaja i 2 lyzki tartej bulki -wymieszac na koniec 1 1\2 szklanki wywaru szystko dokladnie wymieszac i piec w keksowej formie wylozonej pergaminem lub wysmarowac maslem w temperaturze 180*-200* przez 45 -50 min.do zarumienienia wierzchu pasztetu.

Naprawde super nie jest suchy fajnie mozna go rozsmarowac na chlebku.
Goraco polecam !! :razz: :razz: :razz:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika



r e k l a m a

#2 1bubcia36

1bubcia36

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Bygoszcz

Napisano 25.06.2009 - 11:35

przepis naprawde wydaje sie łatwy i co najwazniejsze szybki,z pewnością ten pasztecik upieke i mam nadzieje ze i nam zasmakuje.Pozdrawiam

#3 teresap

teresap

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 539 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 26.06.2009 - 21:56

Jolu kuszący pasztecik – wypróbuję , tylko nie wiem czy teraz, czy na wsi, dam znać

POZDRAWIAM





#4 fredzia

fredzia

    Stały bywalec

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 92 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Czestochowa

Napisano 27.06.2009 - 16:08

Witam. Też piekę taki pasztet ale dodaję podgarla ugotowanego.Wtedy pasztet sie nie rozsypuje.POzdrawiam.

Załączone miniatury

  • dzieci118.gif


#5 Kaliope

Kaliope

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 626 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Nowy Tomyśl
  • Zainteresowania:kultura, sztuka, psychologia, literatura piękna, muzyka, poezja, kulinaria, pastele

Napisano 14.05.2011 - 10:54

No i znalazłam, czego szukałam :) Ja pochłaniam wszelkie pasztety i wątrobianki - po prostu za nimi przepadam. Ale nigdy nie robiłam sama. Muszę wreszcie spróbować. Dam znać po weekendzie, jak wyszło :sad: Dzięki za przepis.
"Bo nie jest światło, by pod korcem stało,
Ani sól ziemi do przypraw kuchennych,
Bo piękno na to jest, by zachwycało,
Do pracy - praca, by się zmartwychwstało"

#6 Kaliope

Kaliope

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 626 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Nowy Tomyśl
  • Zainteresowania:kultura, sztuka, psychologia, literatura piękna, muzyka, poezja, kulinaria, pastele

Napisano 18.05.2011 - 10:57

Pyyyyyyyychotka !!! Bardzo smaczny pasztecik :) Cała rodzinka się zajadała. Ja zawsze robiłam sałatkę, gdy zostało mięsko i warzywa z rosołu, a tym razem coś innego. Na pewno często będzie się pojawiał ten pasztecik na naszym stole :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-(
"Bo nie jest światło, by pod korcem stało,
Ani sól ziemi do przypraw kuchennych,
Bo piękno na to jest, by zachwycało,
Do pracy - praca, by się zmartwychwstało"

#7 lenarcik

lenarcik

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 06.10.2011 - 20:50

Ja również bardzo lubię pasztety domowej roboty;) Jak brakuje czasu to ja zajadam sie pasztecikem leppszy chilli - zupelnie inny smak. Zbliza mi sie rodzinna uroczystosc to moze sprobuje ten Twoj pasztet :)

#8 Beella

Beella

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 196 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Płock

Napisano 10.10.2011 - 17:59

Też robię taki pasztecik jest pycha,dodaję jeszcze 30dag. wątróbki drobiowej podsmażonej z cebulką,ale to rzecz gustu co kto lubi:)





Similar Topics Collapse


Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pasztet, mięso z rosołu, gotowane mięso, mięso drobiowe, rosół, wołowina, udka, marchew, pietruszka, seler

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  figiel : (01 październik 2014 - 07:28) hhmmm , przestawiają się daty tzn.na oststnich wpisach sa wcześniejsze daty i czym wyżej tym bliżej aktualnej daty :)
@  figiel : (01 październik 2014 - 07:29) co do grzybów , to narazie nie ma , czekamy :)
@  figiel : (02 październik 2014 - 14:22) witam !
@  AnnaK : (09 październik 2014 - 20:42) U nas jest sucho to i grzybów nie ma, a szkoda, bo dziś było 24stopnie i noc ciepła więc mogłyby rosnąć.
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) Witajcie wieczorową porą :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) oglądał ktoś mecz??
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) mamy kolejne zwycięstwo - pięknie! :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) Miniu mówią o lasach pyrzowickich, że tam są - były grzybki
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) mówiłaś że tam kiedyś zbierałaś ;)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) ja w tym roku na grzybkach nie byłam
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) u nas rosną tez pod modrzewiem maślaczki :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) miłej nocki dla wszystkich :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:23) witam!!! piękne zwycięstwo ...ale też i zobowiązujące :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) co do grzybów , to u nas zaczęły rosnąć prawdziwki i kożlaki ,le jest sucho w lesie , mogłoby popadać
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) miłego dnia wszystkim :)
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) witam ! jestem ciągle wylogowywana , kiedy się zaloguję, mam wiadomość -'nie masz uprawnień do tego' .....
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) może mi ktoś podpowiedzieć co się dzieje ?
@  AlicjaBar : (17 październik 2014 - 11:19) Witam tak sobie czytam o pigwie i pigwowcu ja robie od kilku lat przetwory kroje owoce zasypuje warstwowo owoc cukier jak pusci sok to do butelek a reszte podsmażam jak dżem miksuje blenderem i do słoiczków pychota na chleb
@  figiel : (17 październik 2014 - 12:15) witam ! i znowu jestem za każdym razem wylogowywana :(,jak wchodze na stronę to tylko raz po zalogowaniu
@  iwona99 : (19 październik 2014 - 13:03) witam wszystkich zapraszam na mój blog domowyprzepisy.blogspot.com