Extra Przepisy
Kruche Ciasteczka śmietankowe
Rozpoczęty przez ina12, 11.05.2007 23:05
22 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26.05.2007 - 13:37
Hej! Jestem Patrycja i chodze do 6 klasy podstawówki. Bardzo lubię piec smakołyki, a że dzis jest dzien mamy to zaraz się biorę do pracy za te ciasteczka. Życzcie mi powodzenia!!!
Napisano 26.05.2007 - 13:48
Powodzenia Patrycjo i niech ciasteczka smakują Twojej mamie.
Napisano 26.05.2007 - 14:08
Dziękuję Ci apsik!
Napisano 26.05.2007 - 15:43
Patrycjo życzę udanego wypieku, napewno się uda i ciasteczka będa smakowały, a mama się ucieszy i to bardzo. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 31.05.2007 - 16:14
Ineczko,
zrobiliśmy te ciasteczka z chłopcami i bardzo nam smakowały. Dzisiaj zrobimy znowu - bo jutro dzień dziecka. Nie zdążyłam nawet zrobić zdjecia - tak szybko znikały. Dzisiaj część posmaruję kremem czekoladowym, bo najmłodszy łasuch woli czekoladę niz dżem.
Ciasteczka szybkie i łatwe i pyszne - gorąco polecam,
pozdrawiam
zrobiliśmy te ciasteczka z chłopcami i bardzo nam smakowały. Dzisiaj zrobimy znowu - bo jutro dzień dziecka. Nie zdążyłam nawet zrobić zdjecia - tak szybko znikały. Dzisiaj część posmaruję kremem czekoladowym, bo najmłodszy łasuch woli czekoladę niz dżem.
Ciasteczka szybkie i łatwe i pyszne - gorąco polecam,
pozdrawiam
Napisano 13.06.2007 - 22:13
Ciasteczka z chłopcami robimy często . Są pycha i szybko znikają. Następnym razem zrobię 2x więcej.
Część zrobiłam z galaretką. Żeby nie była zbyt płynna nadzienie galaretkowe wykonałam w następujący sposób:
Ugotowałam kisiel w 1,5 szklanki wody z dodatkiem 2 łyżek cukru i pod koniec gotowania wsypalam galaretkę tego samego koloru. Intensywnie zmieszałam do momentu rozpuszczenia galaretki.
Ciasteczka nadziewałam gorącą masą galaretkową (na jedno ciasteczko około 1 płaska łyżka galaretki). Jedna taka porcja galaretki z kisielem starcza na całą porcję ciasteczek.
Zachęcam wszystkich do zrobienia.
Część zrobiłam też z kremem czekoladowym.
Halinko, przeysłam Ci uśmiechy od Rodzinki za wspaniałe przepisy
Ugotowałam kisiel w 1,5 szklanki wody z dodatkiem 2 łyżek cukru i pod koniec gotowania wsypalam galaretkę tego samego koloru. Intensywnie zmieszałam do momentu rozpuszczenia galaretki.
Ciasteczka nadziewałam gorącą masą galaretkową (na jedno ciasteczko około 1 płaska łyżka galaretki). Jedna taka porcja galaretki z kisielem starcza na całą porcję ciasteczek.
Zachęcam wszystkich do zrobienia.
Część zrobiłam też z kremem czekoladowym.
Halinko, przeysłam Ci uśmiechy od Rodzinki za wspaniałe przepisy
Napisano 13.06.2007 - 23:56
Agnieszko ciasteczka wyszły wspaniałe i świetny mialaś pomysł na urozmaicenie ich, dziękuję za bardzo ładne zdjęcia i przepis na masę. Synków masz bardzo dzielnych, bo pomagają Tobie.
Dziękuję za przesłanie uśmiechów, pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę, a osobno dla chłopców ucałowania.
Dziękuję za przesłanie uśmiechów, pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę, a osobno dla chłopców ucałowania.
Pozdrawiam
Napisano 10.02.2012 - 20:38