Extra Przepisy
Prince Polo
Rozpoczęty przez ana, 12.02.2005 02:44
49 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.02.2005 - 02:44
Prince Polo
-100gr 5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić)
-100gr kokosu
-100gr orzechy włoskie(pokroić lub zmielić przez maszynkę)
-6 białek
-1 szklanka cukru
Białka ubić na sztywno+cukier wymieszać z bakaliami i upiec,piec ok.20 minut.
Masa pod Prince Polo
Żółtka ubić na parze ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać 1/2 kostki bielskiej.
Zrobić pod to biszkopt jasny lub ciemny.
[/b]
-100gr 5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić)
-100gr kokosu
-100gr orzechy włoskie(pokroić lub zmielić przez maszynkę)
-6 białek
-1 szklanka cukru
Białka ubić na sztywno+cukier wymieszać z bakaliami i upiec,piec ok.20 minut.
Masa pod Prince Polo
Żółtka ubić na parze ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać 1/2 kostki bielskiej.
Zrobić pod to biszkopt jasny lub ciemny.
[/b]
Napisano 13.02.2005 - 01:27
Wow............ciekawy przepis. Dziękuję
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 16.02.2005 - 08:22
rzeczywiście przepis zapowiada się ciekawie ale szczerze mówiąc nie wszystko tu rozumiem. czy mogłabyś podać dokładnie jakie składniki są potrzebne i w jakiej kolejności układać ciasto?
Napisano 17.02.2005 - 14:00
A więc tak....
Spód biszkoptowy ciemny lub jasny
Masa
6 żółtek(ubić na parze) ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać z 1/2 kostki bielskiej.
Na to:
5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić)
100 gr.kokosu
100 gr.orzechów włoskich(pokroić lub zmielić przez maszynkę)
6 białek
1 szkl.cukru
Białka ubić na sztywno dodać 1 szkl.cukru i wymieszać z kokosem ,orzechami i prince polo.Piec ok.20 min.
Spód biszkoptowy ciemny lub jasny
Masa
6 żółtek(ubić na parze) ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać z 1/2 kostki bielskiej.
Na to:
5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić)
100 gr.kokosu
100 gr.orzechów włoskich(pokroić lub zmielić przez maszynkę)
6 białek
1 szkl.cukru
Białka ubić na sztywno dodać 1 szkl.cukru i wymieszać z kokosem ,orzechami i prince polo.Piec ok.20 min.
Napisano 17.02.2005 - 22:11
dzięki za wytłumaczenie. mam nadzieję, że teraz już wszystko zrozumiałam. okaże się przy robieniu .......
#6 Gość_kolola_*
Napisano 20.02.2005 - 16:48
mam pytanie czy kostka bielska jest to masło? Przepraszam, że pytam ale nigdy nie spotkałam się z tą nazwą. Chcę się tylko upewnić.
Napisano 20.02.2005 - 22:35
Przyznam się, że też nie wiem, czy kostka bielskiej to kostka masła, czy margaryny?
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Napisano 21.02.2005 - 02:21
Chodzi tu o margarynę bielską,ale jeśli ktoś doda masła zamiast margaryny nic się nie stanie.Ja juz robiłam to ciasto z masłem i nie widzę różnicy.
#9 Gość_kolola_*
Napisano 21.02.2005 - 19:53
dziękuję za odpowiedź
Napisano 25.02.2005 - 17:18
Ciasto wyśmienite! Zrobiłam dzisiaj, właśnie się opychamy.
Ja jeszcze polałam ciasto polewą czekoladową.
Dzieki za przepis.
Ja jeszcze polałam ciasto polewą czekoladową.
Dzieki za przepis.
Napisano 25.02.2005 - 19:56
Cieszę się że ciasto smakowało.Pomysł z polaniem czekoladą jest całkiem ciekawy.Następnym razem jak będę robiła to ciasto poleję je czekoladę.Dzięki za poradę.
Napisano 10.04.2005 - 14:07
CIACHO JEST EXTRA.POZDRAWIAM
Napisano 24.03.2007 - 08:26
No,no-kusząco brzmi
przyznam szczerze,że na początku pomyślałam,że te wafelki daje się do masy
Napisano 26.03.2007 - 11:27
Zrobiłam to ciasto w tamtym roku, ale zapomniałam się pochwalić

Do kremu dodałam jednak masło, a wierzch ciasta polałam polewą czekoladową - tak jak zasugerowała Bernimek
Ja też na początku myślałam, że wafelki doda się do masy, a tu niespodzianka...
Za przepis bardzo dziękuję. Ciasto pychotka ...polecam
Do kremu dodałam jednak masło, a wierzch ciasta polałam polewą czekoladową - tak jak zasugerowała Bernimek
Ja też na początku myślałam, że wafelki doda się do masy, a tu niespodzianka...
Za przepis bardzo dziękuję. Ciasto pychotka ...polecam
Napisano 26.03.2007 - 12:22
Nie ma siły-jak tylko zobaczyłam Dorotki ciacho to muszę to zrobić
Czy mogą być jakieś inne wafelki w czekoladzie?
Czy mogą być jakieś inne wafelki w czekoladzie?