Skocz do zawartości

Góra Lodowa


Gość anuś

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki : 50 dag biszkoptów 5 jaj 1 masło 2 galaretki ( 2 kolory) 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1-2 łyżki kakao Sposób wykonania: Cukier + żółtka + budyń zmiksować do białości i powoli wlewać mleko aż powstanie gęsta masa. Następnie wystudzić do zimnego. Masło ucieramy do białości i do tego masła dodajemy wystudzoną masę, aż połączy się w jednolitą masę. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao. Galaretki rozpuszczamy przed rozpoczęciem ciasta i wustydzić. W jednej galaretce moczymy biszkopty i układamy w tortownicy : dno i brzegi. Następnie kładziemy białą masę. Ponownie układamy namoczone biszkopty. Na to ciemną masę. Wstawiamy do lodówki aż stężeje. Na całkiem stężoną galaretkę wykładamy ubitą pianę z białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru :grin: Pyszny deser !! Życzę smacznego :mrgreen: Mmmniam mniam :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.