Sign in to follow this  
Followers 0

Masa Do Andruta

6 posts in this topic

Posted · Report post

Składniki:

1/2 szkl. mleka słodkiego

1 kostka margaryny

1 1/2 szkl mleka w proszku

1 szkl.cukru

1 cukier waniliowy

2 łyżki kakao

Wszystko zagotować oprócz mleka w proszku wystudzić i dodać mleko w proszku i kakao utrzeć wałkiem. Można dodać rodzynki lub orzechy.

post-5399-1179747598_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terz robię taką masę jest najlepsza ze wszystkich, które znam.Mam dwóch małych łasuchów którzy jedzą zanim masa dobrze ostygnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja najprostszy sposób na przekładanie wafli znam z mlekiem skondensowanym czekoladowym lub zwykłym POZDRAWIAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Iwona, następnym razem zrobie masę do wafli wg Twojego przepisu, ale margaryne zastąpie masłem. Ta masa tez musi byc pyszna. Uwielbiam mleko w proszku i wanilię.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Witam, ja dostałam ostatnio przepis na mase- roztopić margarynę i wlać puszkę mleka słodkiego, do tego kakao i jak ktoś lubi, to starte orzechy.Wymieszać, ostudzić i smarować. A ja zawsze męczyłam sie z gotowaniem mleka z cukrem i margaryną i ciągłe mieszanie, zeby sie nie przypaliło. pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja uwielbiam ten przepis. Od dwóch lat robię ten andrut zawsze na święta, urodziny i jak przychodzą goście. Ja z braku kakao dodałam NUtellę. I posmakowało nam jeszcze bardziej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.