iwona30

Masa Do Andruta

7 postów w tym temacie

Składniki:

1/2 szkl. mleka słodkiego

1 kostka margaryny

1 1/2 szkl mleka w proszku

1 szkl.cukru

1 cukier waniliowy

2 łyżki kakao

Wszystko zagotować oprócz mleka w proszku wystudzić i dodać mleko w proszku i kakao utrzeć wałkiem. Można dodać rodzynki lub orzechy.

post-5399-1179747598_thumb.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Terz robię taką masę jest najlepsza ze wszystkich, które znam.Mam dwóch małych łasuchów którzy jedzą zanim masa dobrze ostygnie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Ja najprostszy sposób na przekładanie wafli znam z mlekiem skondensowanym czekoladowym lub zwykłym POZDRAWIAM

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Iwona, następnym razem zrobie masę do wafli wg Twojego przepisu, ale margaryne zastąpie masłem. Ta masa tez musi byc pyszna. Uwielbiam mleko w proszku i wanilię.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam, ja dostałam ostatnio przepis na mase- roztopić margarynę i wlać puszkę mleka słodkiego, do tego kakao i jak ktoś lubi, to starte orzechy.Wymieszać, ostudzić i smarować. A ja zawsze męczyłam sie z gotowaniem mleka z cukrem i margaryną i ciągłe mieszanie, zeby sie nie przypaliło. pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja uwielbiam ten przepis. Od dwóch lat robię ten andrut zawsze na święta, urodziny i jak przychodzą goście. Ja z braku kakao dodałam NUtellę. I posmakowało nam jeszcze bardziej.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

przepis jest prosty :D 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.