Dora35 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Ostatnio koleżanka dała mi skosztować ogórki z przyprawą do grilla bardzo mi smakowały więc chce sie z wami tym przepisem podzielić 4 kg ogórków pokrojonych w słupki 1 kg cebuli pokrojona w małe ćwiarteczki 9 szklanek wody 1 szklanka soli zasolic i zostawić na 3 godziny po tym czasie odcedzić zalewa: 6 szklanek wody 2 szklanki octu 3 szklanki cukru zagotować Do słoika ułożyc koper , liść laurowy, ziele angielskie, gorczyce, przyprawe do grilla(1 łyżeczka na słoik).Wkładać ogórki i cebule i zalać zalewą zakręcić i pasteryzować 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gossa Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Dzień dobry mam prośbe żeby mi pani powiedziała jaki smak miały te ogórki z przyprawą do grila i czemu tak pisze żeby dodać do pokrojonych ogórków 1szklanke soli i 9szklanek wody czy nie dałoby się zmniejszyc tej proporci wody a nawet ją wykluczyc i zmniejszyc ilośc soli z góry bardzo dziękuje bo chyba chodzi o to żeby te ogórki zmożyc bardzo prosze o odpowiedz bo chciałabym sobie zrobic te ogórki to jest mój meil ggosia6@vp.p Gosia o odpowiedz bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 witam ja dałam przyprawe do grilla pikantną ogórki sa wtedy lekko pikantne z wody i soli robi sie taką solanke i ogórki z cebulą leżą w niej przez 3 godziny wypuszcza wtedy wode i nasłonieją bo do zalewy nie idzie już sól więc nie da rady wykluczyć wody ani soli potem tę wode z ogórków odlewamy a same ogórki wkładamy do słoików z cebulą chyba sie pomyliłaś w pisaniu swojego numeru gg :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gossa Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Dziękuje bardzo za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy ogórki trzeba obierac ze skóry czy nie potrzeba obierać i do jakich potraw pasują te ogórki bardzo dziękuje z góry za odpowiedz i jaki mają smak te ogórki.Ile mniej więcej wyjdzie słoiczków z tej jednej porcii np.słoiczków litro ych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ja je obieram ze skórki u nas najchętniej sie je podaje do potraw mięsnych ale ja lubie je nawet z chlebem zjeść :P jak ci opisać smak tych ogórków sa lekko pikantnawe ale dokładnie nie umiem opisać ci tego smaku .Ja robie te ogórki w słoiczkach 1/2 litra i wychodzi ok 6 słoiczków ale to zależy ile upchasz do słoiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.