Ostatnio koleżanka dała mi skosztować ogórki z przyprawą do grilla bardzo mi smakowały więc chce sie z wami tym przepisem podzielić
4 kg ogórków pokrojonych w słupki
1 kg cebuli pokrojona w małe ćwiarteczki
9 szklanek wody
1 szklanka soli
zasolic i zostawić na 3 godziny po tym czasie odcedzić
zalewa:
6 szklanek wody
2 szklanki octu
3 szklanki cukru
zagotować
Do słoika ułożyc koper , liść laurowy, ziele angielskie, gorczyce, przyprawe do grilla(1 łyżeczka na słoik).Wkładać ogórki i cebule i zalać zalewą zakręcić i pasteryzować 10 minut.
Ogórki Z Przyprawą Do Grilla
Rozpoczęty przez Dora35, 06.07.2007 20:28
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06.07.2007 - 20:28
Napisano 20.07.2007 - 21:54
Dzień dobry mam prośbe żeby mi pani powiedziała jaki smak miały te ogórki z przyprawą do grila i czemu tak pisze żeby dodać do pokrojonych ogórków 1szklanke soli i 9szklanek wody czy nie dałoby się zmniejszyc tej proporci wody a nawet ją wykluczyc i zmniejszyc ilośc soli z góry bardzo dziękuje bo chyba chodzi o to żeby te ogórki zmożyc bardzo prosze o odpowiedz bo chciałabym sobie zrobic te ogórki to jest mój meil ggosia6@vp.p Gosia o odpowiedz bardzo dziękuje.
Napisano 21.07.2007 - 18:42
witam ja dałam przyprawe do grilla pikantną ogórki sa wtedy lekko pikantne z wody i soli robi sie taką solanke i ogórki z cebulą leżą w niej przez 3 godziny wypuszcza wtedy wode i nasłonieją bo do zalewy nie idzie już sól więc nie da rady wykluczyć wody ani soli potem tę wode z ogórków odlewamy a same ogórki wkładamy do słoików z cebulą chyba sie pomyliłaś w pisaniu swojego numeru gg
Napisano 21.07.2007 - 20:10
Dziękuje bardzo za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy ogórki trzeba obierac ze skóry czy nie potrzeba obierać i do jakich potraw pasują te ogórki bardzo dziękuje z góry za odpowiedz i jaki mają smak te ogórki.Ile mniej więcej wyjdzie słoiczków z tej jednej porcii np.słoiczków litro
ych.
ych.
Napisano 22.07.2007 - 11:41
Ja je obieram ze skórki u nas najchętniej sie je podaje do potraw mięsnych ale ja lubie je nawet z chlebem zjeść
jak ci opisać smak tych ogórków sa lekko pikantnawe ale dokładnie nie umiem opisać ci tego smaku .Ja robie te ogórki w słoiczkach 1/2 litra i wychodzi ok 6 słoiczków ale to zależy ile upchasz do słoiczka
Napisano 15.07.2008 - 18:35
Zrobiłam te ogóreczki - są pycha, i ogórki i cebula są chrupiące... mniam 
Dziękuję za przepis i polecam go
Dziękuję za przepis i polecam go
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 23.08.2010 - 14:10
ja mam pytanko czy ta przyprawa do grilla to jakaś konkretna czy obojętnie jakiej firmy?wiadomo że nie wszyscy robią dobre .
Napisano 25.08.2010 - 08:38
Najlepsza według mnie przyprawa jest firmy Kamis. Ja zrobiłam te ogórki na próbę i jak dla mnie są zdecydowanie za słodkie,następnym razem dam szklankę mniej cukru i będzie git.Ale to kwestia smaku,co kto lubi.Pozdrawiam!
Napisano 04.03.2011 - 11:26
moje wyszły bardzo słone a robiłam według przepisu