Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Ogórki Z Przyprawą Do Grilla


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dora35

Dora35

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 121 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:podkarpacie

Napisano 06.07.2007 - 20:28

Ostatnio koleżanka dała mi skosztować ogórki z przyprawą do grilla bardzo mi smakowały więc chce sie z wami tym przepisem podzielić 4 kg ogórków pokrojonych w słupki 1 kg cebuli pokrojona w małe ćwiarteczki 9 szklanek wody 1 szklanka soli zasolic i zostawić na 3 godziny po tym czasie odcedzić zalewa: 6 szklanek wody 2 szklanki octu 3 szklanki cukru zagotować Do słoika ułożyc koper , liść laurowy, ziele angielskie, gorczyce, przyprawe do grilla(1 łyżeczka na słoik).Wkładać ogórki i cebule i zalać zalewą zakręcić i pasteryzować 10 minut.

#2 Gossa

Gossa

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 20.07.2007 - 21:54

Dzień dobry mam prośbe żeby mi pani powiedziała jaki smak miały te ogórki z przyprawą do grila i czemu tak pisze żeby dodać do pokrojonych ogórków 1szklanke soli i 9szklanek wody czy nie dałoby się zmniejszyc tej proporci wody a nawet ją wykluczyc i zmniejszyc ilośc soli z góry bardzo dziękuje bo chyba chodzi o to żeby te ogórki zmożyc bardzo prosze o odpowiedz bo chciałabym sobie zrobic te ogórki to jest mój meil ggosia6@vp.p    Gosia  o odpowiedz bardzo dziękuje.

#3 Dora35

Dora35

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 121 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:podkarpacie

Napisano 21.07.2007 - 18:42

witam ja dałam przyprawe do grilla pikantną ogórki sa wtedy lekko pikantne z wody i soli robi sie taką solanke i ogórki z cebulą leżą w niej przez 3 godziny wypuszcza wtedy wode i nasłonieją bo do zalewy nie idzie już sól więc nie da rady wykluczyć wody ani soli potem tę wode z ogórków odlewamy a same ogórki wkładamy do słoików z cebulą chyba sie pomyliłaś w pisaniu swojego numeru gg :P

#4 Gossa

Gossa

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 21.07.2007 - 20:10

Dziękuje bardzo za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy ogórki trzeba obierac ze skóry czy nie potrzeba obierać i do jakich potraw pasują te ogórki bardzo dziękuje z góry za odpowiedz i jaki mają smak te ogórki.Ile mniej więcej wyjdzie słoiczków z tej jednej porcii np.słoiczków litro ych.

#5 Dora35

Dora35

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 121 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:podkarpacie

Napisano 22.07.2007 - 11:41

Ja je obieram ze skórki u nas najchętniej sie je podaje do potraw mięsnych ale ja lubie je nawet z chlebem zjeść :P jak ci opisać smak tych ogórków sa lekko pikantnawe ale dokładnie nie umiem opisać ci tego smaku .Ja robie te ogórki w słoiczkach 1/2 litra i wychodzi ok 6 słoiczków ale to zależy ile upchasz do słoiczka





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:35) Witam :)
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:36) oj oj z tym mlekiem to czasami tak jest jak potrzeba to akurat go nie ma, ale w supermarketach zawsze jest :)
@  AngelaAniela : (23 kwiecień 2014 - 14:42) Niestety, we Włoszech nie ma! Ale udalo mi się samej uzyskac substytut toffi... dziękuję jeszcze raz za przepis i serdecznie pozdrawiam ;-)